вівторок, 28 листопада 2017 07:11

Шахраї продали квартиру небіжчиці

Автор: ФОТО надане Сергієм Семеньком
  Олена Сергєєва з Черкас померла на початку червня. Жила сама. Працювала викладачем у музичному училищі
Олена Сергєєва з Черкас померла на початку червня. Жила сама. Працювала викладачем у музичному училищі

— После смерти Елены Борисовны мы с женой подали документы на наследство. Оплачивали ее коммунальные счета. Вскоре узнали, что квартира продана, — говорить 37-річний Сергій Семенько з Черкас.

Його дружина Таїсія Терещенко доглядала за 67-річною Оленою Сергєєвою. Уклали договір довічного догляду, житло мало відійти жінці у спадок.

Сергєєва померла на початку червня. Через чотири місяці її двокімнатну квартиру в центрі міста продав Віктор Литвиненко. Назвався її сином. Знайомі жінки стверджують, що родичів у неї не було.

Олену Сергєєву знайшли в помешканні через два дні після смерті. Від чого померла — встановити не вдалося. Бо розклалися внутрішні органи, за висновками лікарів. Тому справу розслідують за статтею "умисне вбивство".

— Дружина з Оленою Борисівною спілкувалася з 1995 року. Рідних вона не мала, мешкала сама, — розповідає Сергій Семенько. — Про те, що в її квартирі хтось хазяйнує, знали давно. Але не могли нікого спіймати. 24 жовтня подзвонив сусід, що там якісь люди роблять ремонт. Заносять лінолеум, клеять шпалери. Ми відразу приїхали, викликали поліцію.

Невідомі почали навідуватись до житла Олени Сергєєвої з серпня, згадує сусід 47-річний Володимир Баулін.

— После смерти Елены Борисовны квартиру опечатали, там остались все ее документы. Ключи забрал следователь. Через пару месяцев заметил, что печати кто-то срывает. Периодически их подклеивал. Затем объявились неизвестные люди и начали выносить вещи, — каже Володимир. — Запитав у них, хто такі, що відбувається. На­звались квартирантами. Мовляв, винести речі їх попросив господар житла — родич померлої. Ніколи його тут не бачив. Олена Сергєєва працювала в Черкаському музичному училищі викладачем. Спілкувалася лише з жінками свого віку, колегами. Вони часто зустрічалися, розмовляли, курили.

— В Олени Борисівни родичів в Україні не було. У Росії десь жила тітка. Ми товаришували, вона ділилася особистим. У муз­училищі пропрацювала 42 роки, — говорить колега померлої Ірина Окунєва, 65 років.

Віктор Литвиненко успадкував квартиру Олени Сергєєвої 2012-го. Надав суду документи про смерть власниці. Там значиться, що Олена Борисівна померла 21 червня 2011 року. Потім передав двокімнатку іншій людині — Олені Кононенко, яка продала житло третій особі із прізвищем Конюшенко.

— У реєстрі нерухомого майна офіційно вказані два власники — Олена Сергєєва і Конюшенко. Про останнього нічого не відомо. Люди, які привласнили і продали квартиру Олени Борисівни, ніде не значаться, — додає Сергій Семенько. — Ми звернулись до поліції та прокуратури. Через суд на квартиру наклали арешт. Чекаємо на результати слідства.

— Нотаріус, перш ніж зареєструвати зміну власника, повинен переконатися в правах того, хто передає нерухомість у спадок. Скоріше за все, Литвиненко підробив довіреність на помешкання Олени Сергєєвої. Від її імені передав квартиру іншій особі. Тому й не значиться в реєстрі як власник, — пояснює адвокат 42-річний Антон Зубков. — Квартиру справжні спадкоємці можуть повернути. Насамперед мають анулювати угоди, які укладали щодо житла. На суді відповідачем зробити нового власника. На час слідства треба арештувати помешкання, щоб його знову не перепродали. Це триватиме довго. Адміністративна справа — близько року. Кримінальна — невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї продали квартиру небіжчиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі