субота, 30 серпня 2008 07:13

Шахраї представлялися електриками і видурювали гроші

До правоохоронців звернулися п"ять пенсіонерів із сіл Завадка та Велика Волосянка Старосамбірського району Львівщини. Два шахраї виманили гроші в літніх людей.

— До моєї хати прийшли два молодики. Представилися електриками, — розповідає 83-річний Микола Гойда з Великої Волосянки. Він — інвалід першої групи. Живе сам. — Подивилися лічильник на світло й поїхали. — Через два тижні прийшли із чорною папкою. Казали, що треба щотчик поміняти. То коштує 1200 гривень. У мене була тілько тисяча. Тоді один сказав, що досить 950 гривень. 900 — по квитанції та 50 — їм за то, шо зменшили плату. Дали мені якийсь папірчик.

Жертвою шахраїв став 70-річний Михайло Павлюк. У пенсіонера незнайомці виманили всі заощадження — 300 грн. Переконували, що беруть аванс. За рештою суми пообіцяли приїхати згодом. "Електриків" запідозрили родичі Гойди.

— Чоловік моєї онуки Василь подивився квитанцію. А то копія довідки про склад сім"ї, — обурюється Микола Гойда. — Павлюкові таку ж дали.

У Завадці електромонтерам по 400 грн віддали 70-річна Катерина Писанчин та 80-річні Розалія Кушнір і Розалія Іваницька.

— Ті жінки — одинокі, — каже жителька села Любов Цегенько. — "Електрики" хотіли зняти лічильники. Та пенсіонерки сказали, що в них щотчики поміняні. Тоді ті пообіцяли поремонтувати дорогу, почистити потічок. За роботу просили по 650 гривень. Сторгувалися на 400.

Пенсіонерам шахраї показували підроблені посвідчення.

— Ми затримали двох підозрюваних, — повідомляє 52-річний Мирон Заріцький, начальник Старосамбірського райвідділу міліції. — З"ясовуємо, скількох людей їм вдалося обдурити.

Працівники товариства Львівобленерго застерігають, аби люди не давали грошей.

— Жодної акції зі збору коштів на відновлення електропостачання ми не проводимо, — наголошує 62-річна Галина Єлісеєнко, керівник відділу корпоративних зв"язків Львівобленерго. — Єдина форма розрахунків — безготівкова.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї представлялися електриками і видурювали гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі