субота, 16 лютого 2008 07:04

Руслана Янчарука покалічили і вбили у Рівному

Автор: фото із домашнього архіву Янчаруків
  Рівнянин Руслан Янчарук працював далекобійником. Мріяв виїхати до Литви, отримав документи
Рівнянин Руслан Янчарук працював далекобійником. Мріяв виїхати до Литви, отримав документи

27-річний далекобійник Руслан Янчарук помер у машині "швидкої" увечері 26 січня. У центрі Рівного його побили троє чоловіків. Свідки згадують, що бійка була жорстока — обличчя Руслана було все у синцях і подряпинах. Колеги-водії обіцяють влаштувати страйк, якщо кривдників не покарають.

— Руслан народився в селі Орв"яниця Дубровицького району, — розповідає його класний керівник Валентина Правник, 43 роки. — Мама померла, батько має іншу родину. Його виховувала бабуся. У Руслана є дві старші сестри.

Три роки Янчарук відслужив в армії за контрактом. Переїхав до Рівного, влаштувався водієм маршрутки Рівне–Пляшева. Щодня від"їжджав із автовокзалу о 9.30. А півроку тому став далекобійником. Возив товари до Польщі, Росії, Прибалтики. Мріяв жити і працювати у Литві: подав документи на постійне проживання, отримав візу.  Дружини та дітей не мав, винаймав квартиру неподалік пивзаводу.

Того вечора Руслан святкував повернення з армії 20-річного двоюрідного брата Тараса. Зайшли до кафе "Рівень" на вул. Коперника, замовили пива. Радилися, де влаштувати Тараса на роботу. За сусіднім столиком гуляла незнайома компанія. Один із чоловіків розгнівався, що Янчарук на нього дивиться.

— Слово за слово — й посварилися. Хтось покликав Руслана надвір, — говорить начальник міської міліції Віталій Чубаєвський, 32 роки. — Його супутник злякався і втік.

Янчарука били троє. Після бійки нападники зникли. Чоловік помер дорогою до лікарні.

Затримали 23-річного Василя та двох синів судді Рівненського апеляційного суду: Сергія, 20 років, і 17-річного Юрія. "ГПУ" не називає їхніх прізвищ, оскільки Юрій неповнолітній. Підозрюваних тримають під вартою. Їх захищатиме один із найдорожчих адвокатів міста Володимир Цуняк. У міському суді припускають, що справу слухатимуть у іншій області.

Колеги та знайомі Руслана не вірять, що він міг спровокувати бійку. Продавчині на автовокзалі кажуть: він не матюкався, завжди був спокійним, жартівливим, жінку у дверях пропускав уперед. Міцних напоїв не вживав.

— Ні грама горілки, — запевняє 53-річна Ніна Кравчук із продуктового кіоску. — Інколи міг дозволити собі пива, але не більше. Коли йшов із колегами в кафе, то брав каву з вершками та шоколадку. У мене завжди купував "Мальборо".

Поховали Руслана Янчарука в Орв"яниці.

Зараз ви читаєте новину «Руслана Янчарука покалічили і вбили у Рівному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі