пʼятниця, 13 червня 2008 07:14

Руслан Литвинов задушив матір на її прохання

По обіді 4 травня донеччанин Руслан Литвинов, 16 років, вийшов на вулицю. З мобільного викликав міліцію. Сказав, що задушив матір — 39-річну Ларису Литвинову.

Зранку того дня Лариса Литвинова пішла до церкви. Руслан спав, бо ніч провів за гральними автоматами. О десятій жінка розбудила хлопця. Попросила її задушити, простягла смужку матерії й записку: "Топись, я сходила в милицию, они уже следят".

— Мама хотіла, щоб я убив її й помер, — розповідає Руслан. — Казала, що за нею стежать якісь зеки. Пропонувала штовхнути її з дев"ятого поверху, разом повіситися.

Хлопець додає, що мати не могла скоїти самогубство, бо була набожною.

— Я ліг спати, — продовжує хлопець. — Прокинувся о пів на першу. Записка й ганчірка лежали біля мене. А на полу помітив щось спалене — вона постійно щось палила. Подумав, що мені це набридло.

У вітальні Руслан побачив матір. Вона дивилася в одну точку. Накинув на шию дві петлі й задушив.

Проти підлітка порушили кримінальну справу. Слідчі йому вірять. Литвинов каже, що мати не раз залишала увімкненим газ, хотіла спалити квартиру, різала вени. На руках жінки помітили сліди від порізів.

Руслан запевняє, що мати почала дивно поводитися після 3 січня. Тоді вона в нелегальній клініці зробила пластичну операцію з підтяжки повік.

— Після операції називала себе потворою, соромилася знайомих, — каже хлопець. — Я казав, що очі нормальні. Ні з ким не спілкувалася, тільки ходила в церкву.

До 9-поверхівки по вул. Петровського Литвинови переїхали торік. До того жили в центрі міста. Сусіди не помічали, що жінка зробила операцію. Та звертали увагу на набожність Лариси.

— Вона була симпатичною, високою, стрункою брюнеткою, — каже сусідка Дарія з квартири N6. — Кажуть, раніше працювала тренером. Скільки ми її тут знали, то ніде не працювала. Дуже вона релігіозна, завжди в хустинці.

— У будинку Литвинових я нарахував сотні ікон і свічок, — додає адвокат Руслана Юрій Талдикін, 35 років.

Версію підозрюваного підтверджують п"ять його друзів, каже 25-річний Віталій Шкляр, слідчий Кіровського райвідділу міліції Донецька:

— Ще задовго до вбивства він розповідав їм про поведінку матері. Йому радили віддати її до психлікарні, а він: "Але ж це моя мама".

Руслан закінчив 9 класів Макіївської спортивної школи, грав у футбол. Потім ніде не вчився і не працював.

Єдиний близький родич Литвинових — батько Лариси Яків Юлійович. Він живе в Ізраїлі і кликав доньку з онуком до себе.

— Переживати почав відтоді, як торік у травні донька продала квартиру в центрі Донецька й переїхали на околицю, — каже чоловік. — Десь неподалік була церква, куди вона ходила.

При обміні житла Лариса Яківна отримала майже $45 тис. доплати.

— Востаннє ми говорили два місяці тому, — додає Яків Юлійович. — Донька сказала, що гроші вкрали. Думаю, їх зникнення й убивство пов"язані.

Зараз ви читаєте новину «Руслан Литвинов задушив матір на її прохання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі