пʼятниця, 23 березня 2018 00:50

Розглядають п'ять версій самогубства льотчика

Автор: WWW.FACEBOOK.COM
  Військовий льотчик Влади­слав Волошин застрелився у власній квартирі в Миколаєві. Дружина з двома дітьми були в сусідній кімнаті
Військовий льотчик Влади­слав Волошин застрелився у власній квартирі в Миколаєві. Дружина з двома дітьми були в сусідній кімнаті

21 березня в Миколаєві попрощалися з військовим льотчиком 29-річним Владиславом Волошиним. Вистрілив собі в груди з пістолета Макарова 18 березня. За 1,5 год. помер на операційному столі. Люди проводжали його навколішки.

Владислав Волошин — колишній пілот штурмовика Су-25 Миколаївської бригади тактичної авіації №299. З армії звільнився в січні 2018 року. Виконував обов'язки директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт".

За місяць до смерті говорив знайомим про тиск з боку чиновників обласної адміністрації. Мовляв, ті вимагають підписати незаконні документи щодо ремонтних робіт на летовищі.

— У приміщенні аеропорту ще за попереднього керівника Михайла Галайка відремонтували термінал. Підрядника найняли без проведення тендера. Це порушення виявила ревізія. Акти виконаних робіт оформили заднім числом. Їх кілька разів підсували Галайку на підпис, за словами працівників. Коли той відмовився, його нібито схопили на гарячому із хабаром, який ніс голові ОДА Савченку. Зараз він у СІЗО. На його посаду призначили Владислава, — каже 28-річна Євгенія Матейчук, керівник обласного осередку партії "Дем­альянс". — Волошина теж змушували підписувати ті документи. Мова йде про кількамільйонну оборудку, що тягне на кримінальну відповідальність.

"Боюсь, пристрелят раньше времени. Детей как-то без отца неохота оставлять. Хотя, сук... суицидальные мысли меня уже неделю не покидают", — за три тижні до самогубства Волошин написав Максиму Карпіну — заступнику попереднього керівника аеропорту. Листування виклали в інтернеті.

40-річний Олексій Савченко зараз на лікарняному, кажуть в ОДА. Жодного тиску на Волошина з боку адміністрації не було, стверджують.

"Багато з тих, хто навіть не був знайомий із Владом, почали розповсюджувати різну нісенітницю. Припиніть займатися незрозумілими речами. Є правоохоронні органи, які розберуться, що сталося", — написав Савченко у "Фейсбуку".

У поліції розглядають п'ять версій самогубства льотчика. Призначили низку експертиз.

— Після повернення з фронту Владові потрібна була допомога психологів, пережите інколи давало про себе знати. Але до психологів не звертався, — каже журналіст 41-річний Юрій Бутусов. — Про жодних ворогів або нерозв'язні проблеми я від нього не чув. Йому потрібна була не просто робота, а робота в небі. Хотів літати. Часто говорив про це.

Владислав Волошин за час служби виконав 33 бойових вильоти. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. У нього залишилися дружина Надія, 4-річний син та 2-річна донька. Тіло Волошина кремували в Одесі. Прах поховали на Луганщині, звідки він родом.

Зараз ви читаєте новину «Розглядають п'ять версій самогубства льотчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі