четвер, 17 липня 2008 07:11

Ромео Чоботарьова засудять через 13 років після вбивства

  Ромео Чоботарьов переховувався у місті Котовськ Одеської області, виїхав до Молдови. Перейшов на прізвище дружини, щоб міліціонери його не знайшли
Ромео Чоботарьов переховувався у місті Котовськ Одеської області, виїхав до Молдови. Перейшов на прізвище дружини, щоб міліціонери його не знайшли

Минулого тижня в Молдові затримали цигана 28-річного Ромео Чоботарьова. Його підозрюють у вбивстві, скоєному 13 років тому.

У вересні 1995-го солдат строкової служби 19-річний Сергій Полетюк приїхав додому у відпустку — в селище Вороновиця під Вінницею. Першого дня пішов до сусіда, у якого народилася дитина.

— Сергій взяв із собою місцевого цигана Ромео, — розповідає начальник Вороновицького відділу міліції Віталій Довгань. — Тому було 15 років.

Дорогою Ромео вихвалявся розкладним ножем — подарунком дядька. Сергій почав жартувати над циганом. Мовляв, той не вміє тримати ножа. Між хлопцями виникла бійка. Чоботарьов увігнав ножа в серце Полетюкові. Солдат помер.

Усі ці роки його мучив душевний біль

— Ромео розумів, що сталося, побіг додому, — продовжує Довгань. — Розповів батькам. Ті негайно відправили його до знайомих у місто Котовськ Одеської області. Зібрали до ранку речі й теж зникли. Більше їх у Вороновиці не бачили. Місцеві жителі розбили в їхній хаті вікна й підпалили обійстя.

Згодом Чоботарьов переїхав до Чернівців. Відкрив торгову точку, продавав недорогий одяг. П"ять років тому одружився в Івано-Франківську з Любов"ю Марущак, перейшов на прізвище дружини. Недавно родина купила хату в Молдові. Міліціонери вирахували його за прізвищем. Затримали вдома. Спочатку циган усе заперечував.

— Коли привели його на відтворення, упав на коліна, — каже міліціонер. — Плакав. Запевняв, що всі ці роки його мучив душевний біль. Через цей гріх у нього померла перша дитина. Друга дочка Габрієла має невиліковну недугу — дитячий церебральний параліч. Ромео планував везти її у Київ на лікування.

Чоботарьову загрожує до 15 років в"язниці. Рідні загиблого Сергія Полетюка чекають на суд. Мати Людмила та старша сестра Світлана протягом 13 років просили правоохоронців знайти вбивць.

Зараз ви читаєте новину «Ромео Чоботарьова засудять через 13 років після вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі