вівторок, 20 листопада 2007 07:01

Родина живе без електрики

Автор: фото: Олена БЕРЕСТЕНКО
  Черкащанин Ігор Крижко тримає на руках доньку Карину. Поруч — дружина Вікторія і теща Наталія Георгіївна (у центрі)
Черкащанин Ігор Крижко тримає на руках доньку Карину. Поруч — дружина Вікторія і теща Наталія Георгіївна (у центрі)

У двокімнатній квартирі на бульв. Шевченка в Черкасах Вікторія Крижко, 28 років, живе разом із 35-річним чоловіком Ігорем, матір"ю Наталею, 48 років, 9-річним сином Романом, однорічною донькою Кариною та племінницею Вікторією, 11 років. Житло належить 52-річному Миколі Королю — вітчиму Вікторії.

Жінка відчиняє двері не відразу. Просить зачекати кілька хвилин. Пояснює, що шукає ліхтарика. Потім запрошує до темної кімнати. Навпомацки підходить до столу й запалює свічку.

— Ми в такому розпачі, — зізнається Вікторія. — Сьогодні знову дзвонили Миколі Володимировичу. Він пригрозив ще й газ відрізати.

Микола Король — це другий чоловік Наталії Георгіївни, матері Вікторії. Вона сидить на стільці в чорній хустці, тримає на руках онучку Карину. Минулого місяця від запалення легенів померла її старша донька, 29-річна Світлана.

Наталя Георгіївна розписалася з Королем 1994 року. Спочатку мешкали в однокімнатній квартирі жінки. Згодом чоловік вмовив продати її.

— Автомобіля йому захотілося! — зривається Вікторія. — Мама продала свою квартиру, а машину так і не купили, гроші розтринькали.

На виручені від продажу помешкання кошти придбали хату в селі Куликівка Кам"янського району Черкаської області. Деякий час мешкали там. Коли вона розвалилася — перебралися до двокімнатної квартири Миколи Короля в Черкаси.

Шість осіб мають жити на 12 квадратних метрах

— Два роки тому чоловік сказав, що їде у Крим до батька. Повернувся за два місяці, — згадує Наталя Георгіївна. — Я саме була на роботі. Донька дзвонить і каже: "Вдома п"яний батько і якісь незнайомі люди". Прибігаю — нікого нема. З квартири зникли гроші й золото.

Король знову подався до Криму. Торік у липні повернувся з сестрою Тетяною.

— Заявили, що до жовтня ми маємо виїхати, — розказує Наталія Георгіївна. — Микола не захотів віддати чи продати хоча б одну кімнату. Благала його пожаліти дітей. Свєта тоді дуже хворіла, Віка не працювала. Не погодився. Мовляв, чужі проблеми його не обходять.

У жовтні жінка подала до суду на колишнього чоловіка з вимогою розподілити майно. Апеляційний суд постановив віддати їм четверту частину двокімнатної квартири — 12 кв. м із 48.

— Півроку тому Микола Володимирович написав заяву до міськвідділу електромереж, — обурюється Вікторія. — Світло відрізали. Тепер я не можу нормально покупати доньку. Син учить уроки зранку або при світлі вуличних ліхтарів. Племінниця замість того, щоб подивитися телевізор чи щось читати, вечорами плаче в темряві.

Вікторія скаржилася до мерії. Їй порадили звернутись до керівників комунальних служб.

Микола Король нині у Криму. Запевняє, що помешкання на бульв. Шевченка належить тільки йому.

— А до відключення світла я не маю жодного відношення, — зауважує він. — Це все брехня. Квартиру буду продавати.

У ремонтно-експлуатаційному управлінні N3 запевняють: електрику відключили через заборгованість. Натомість Вікторія каже, що за світло родина платить вчасно. Борг 4 тис. грн залишився від вітчима.

Із шести членів родини працює лише Ігор, чоловік Вікторії. Він — вантажник на "Автоскладальному заводі N1". Вікторія раніше працювала пакувальницею морозива на ЗАТ "Юрія", нині доглядає дітей та племінницю.

Зараз ви читаєте новину «Родина живе без електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі