вівторок, 23 липня 2019 07:15

Родина Веретельників загинула дорогою на відпочинок
4

На трасі поблизу села Лукашівка Первомайського району під Миколаєвом лежить розтрощений ”Сітроен Берлінго” родини Веретельників із Черкас. Авто виїхало на зустрічну смугу і зіткнулося з рейсовим автобусом. Припускають, водій легковика заснув
Фото: www.mk.npu.gov.ua
Віталій і Вікторія Веретельники із Черкас їхали із сином Інілем і донькою Ріаною на відпочинок. Під Миколаєвом їхнє авто врізалося в автобус. Чоловік та діти загинули одразу. Жінка померла за добу в лікарні

В автомобільній аварії поблизу села Лукашівка Первомайського району під Миколаєвом загинула родина Веретельників із Черкас у ніч на 17 липня. Їхали на відпочинок.

Їхній "Сітроен Берлінго" виїхав на зустрічну смугу і в лоб протаранив рейсовий автобус "Неоплан" сполученням Залізний Порт — Шепетівка. Від удару легковик зім'яло, автобус викинуло з дороги в поле. Там їхали двоє водіїв і 30 пасажирів, ніхто не постраждав.

За кермом "Сітроена" був 35-річний Віталій Веретельник. Він і двоє його дітей 11-річний Ініль і Ріана, 5 років, загинули на місці. Дружину 34-річну Вікторію забрали в реанімацію. Рідні та друзі організували збір коштів на її лікування, але наступного дня вона померла.

— Жінку привезли в лікарню в шоковому стані. Мала травми голови, тулуба, перелом ключиці, — розповідає 55-річний Олег Чекрижов, головний лікар Первомайської центральної лікарні. — Була притомна, говорила. Робили все, що могли, аби її врятувати. Викликали трьох фахівців із Миколаєва для консультації. Але травми виявилися несумісні з життям.

У день трагедії родина їхала на море в Миколаївську область. Там живе тітка Віталія, мали зупинитися в неї. Авто не мало гальмівного шляху. В поліції припускають, що водій заснув за кермом.

— Уранці бачили їх усіх, збиралися на море. Ще спитала в Ані — матері Віти, чого з ними не їде. Торік вони відпочивали разом. Сказала, через проблеми з щитовидкою залишається дома, — розповідає знайома родини 55-річна Віра Штанько. — Віта матір любила. Добра була — благодійниця, допомагала бездомним тваринам. Писала вірші, грала на гітарі, співала. Підробляла співачкою в місцевому ресторані "Коза ностра".

Аня як дізналася про аварію, серед ночі зібралася і поїхала туди з жінкою брата. Сподівалася, хоч дочка виживе, — додає Віра Штанько. — Але, на жаль. Додому привезла чотири труни. Всі сльози виплакала, їхала мовчки.

Родина Веретельників була набожна. Ходили в церкву.

— Знаю цю сім'ю давно. Віта росла на моїх очах. Дружила з моєю донькою. Ніколи не відмовляла в допомозі, — говорить сусідка Ольга Лантух, 60 років. — Одна була в сім'ї. Матір нею дорожила. Не уявляю, як далі складеться її життя — в одну мить втратила найдорожчих. Віта віддана була церкві. Ходила сповідуватися. Із Віталієм гарно дбали про своїх діток. Були дружні.

Вікторія Веретельник мала власний салон манікюру. Віталій працював будівельником. Ініль восени мав іти до шостого класу, Ріана відвідувала дитячий садок.

Поховали родину Веретельників у спільній могилі 19 липня.

Зараз ви читаєте новину «Родина Веретельників загинула дорогою на відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі