пʼятниця, 18 жовтня 2019 00:05

Родичі вимагають ексгумувати тіло Віталія Дмитренка

Автор: ФОТО з родинного архіву Дмитренків
  Жителя Полтави Віталія Дмитренка знайшли мертвим у лісі
Жителя Полтави Віталія Дмитренка знайшли мертвим у лісі

— У Віталія в Польщі вкрали паспорт. Повернувся в Україну 27 вересня, щоб зробити документи. Два дні провів із родиною в селі Нижні Млини під Полтавою. Навідав матір 30 вересня. Десь по обіді йому зателефонували, і він різко кудись поїхав. Після того зв'язок урвався, — розповідає Юрій Горбенко, 42 роки. Він зять 30-річного Віталія Дмитренка, якого 2 жовтня знайшли мертвим у лісопосадці посеред спального мікрорайону Огнівка в Полтаві.

Тіло забрали на судово-­медичну експертизу. Причиною смерті назвали отруєння невідомою речовиною. Рідні кажуть, що у чоло­віка був пробитий череп, синці й гематоми на голові та тілі, надірвані вушні раковини, сліди на зап'ястях від наручників, опіки на руках. Вони сумніваються в причині смерті і вимагають розслідування та ексгумацію тіла. Підозрюють, що його катували.

Віталій Дмитренко 10 років прослужив рятувальником у Полтаві. Минулого листопада не подовжив конт­ракт і звільнився. Поїхав на заробітки до Польщі.

— Віталій мав звичку вимикати телефон на чергуванні. Тому ми не одразу кинулися його шукати, — продовжує Юрій Горбенко. — 2 жовтня близько десятої ранку ми заявили в поліцію. А близько 13-ї години, неофіційно через знайомих, нам повідомили, що Віталія знайшли. Як так швидко? Маємо підозри, що знали, де шукати. Зателефонували, щоб приїхали на впізнання. Поїхали я і вітчим Віталія. В посадці була погана видимість. Тіло пересунули. На фото, що нам скинули, була одна поза, а на місці — інша. Ми підтвердили, що це Віталій. Його обличчя було в крові.

Поліція почала нав'язувати, що смерть наступила через наркотичне отруєння. Сказали, що він хотів зробити укол у пах, — говорить Юрій Горбенко. — Для цього зняв штани і білизну. Міг відірватися тромб чи статися внутрішня кровотеча. У цю версію ми спочатку повірили. Але під час поховання роздивилися тіло, сфотографували всі рани, передали слідчій. Та для ексгумації треба знімки судмедексперта — так нам пояснили.

— Будь-яких зовнішніх ознак насильницької смерті немає, кажуть у поліції.

— Тіло пролежало майже дві доби. Зрозуміло, що за цей час по ньому лазили равлики, зробили свою справу комахи тощо, — говорить про випадок 50-річний Юрій Сулаєв із Полтавської обласної поліції. — Особисті речі при чоловікові були, пограбування чи побиття ми відкидаємо.

Зараз ви читаєте новину «Родичі вимагають ексгумувати тіло Віталія Дмитренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі