пʼятниця, 06 травня 2011 08:45

Ресторан польської кухні згорів за ніч

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Спалені будиночки столичного ресторану ”Опалкова хата” 30 квітня. Збитки від пожежі оцінюють у півтора мільйона доларів
Спалені будиночки столичного ресторану ”Опалкова хата” 30 квітня. Збитки від пожежі оцінюють у півтора мільйона доларів

У ніч на 30 квітня у Києві згорів ресторан "Опалкова хата" — єдиний заклад польської кухні у столиці. Він був за кількадесят метрів від Великої кільцевої дороги.

— Вигоріли 12 бесідок, сім літніх доміків, літній бар, банкетна зала і кухня, — кажуть працівники закладу. — Згоріла вся документація, гроші, обладнання. Вціліло лише кілька дальніх бесідок у лісі.

Ресторан займав 50 соток у сосновому лісі. Навколо великого зрубу стояли 23 літні будиночки і майже стільки бесідок, бар, кухня. Пожежа почалася із літнього бару. Вогонь перекинувся і на сусідню двоповерхову станцію технічного обслуговування автомобілів. Полум'я поплавило там пластикове покриття.

— У ресторані вночі був грандіозний салют, — згадують свідки. — Може, і зайнялося, бо хатки дерев'яні, вкриті очеретом. А може, помстилися робітники, яких звільнили.

Збитків близько на $1,5 млн. Власника Томаша Томчика поки що немає в Україні. Поряд з "Опалковою хатою" стоїть схожий "Сім-Сім", заклад вірменської кухні. Кажуть, пожежа — це конкурентна боротьба.

— На 90 відсотків упевнений, що в усьому винні салюти, — говорить директор "Сім-Сіму" Євген Кузьменок. — Думаю, ресторан відновлять там само.

Зараз ви читаєте новину «Ресторан польської кухні згорів за ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі