четвер, 22 лютого 2007 18:44

Рецидивіст ґвалтував дівчину, щоб "вибити з неї село"

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Вікторія та Андрій розписуються в місті Хмільник на Вінничині. Молода весь час нарікала, що їй у голову колють шпильки від перуки
Вікторія та Андрій розписуються в місті Хмільник на Вінничині. Молода весь час нарікала, що їй у голову колють шпильки від перуки

Через півтора місяця Вікторія вийшла заміж. На весіллі молода була в перуці, під якою відростають коси. Шар тональної пудри ховав сліди синців на обличчі. Нечисленні гості знали, що півтора місяця тому Вікторію катували у вінницькій квартирі ("ГПУ", N303). Так минулої суботи у місті Хмільник на Вінниччині  одружувалися 22-річний будівельник Андрій та 19-річна Вікторія.

— Якби не "це", то наше весілля було б пишним, у моєму селі. А так я поїхала до хлопця, вирішили хоч розписатися, щоб не тикали в очі, що живемо в гріху. — Віка накидає дублянку на відкриті плечі. — Коли ми повінчаємося, батьки вдома ще зроблять весілля.

На розписі були лише батьки нареченого та десятеро його друзів. Зі сторони молодої ніхто не приїхав.

— Хотіли б, приїхали, — говорить Андрій. — Хазяйство на сусідку залишили б. Я теж мав поважну причину, коли тоді Віка подзвонила мені з Вінниці. На роботі був. Але кинув усе й приїхав. Вона мені плакалася: "Я лиса, розмальована, кому я така потрібна". Але я такий, що як пообіцяв, то від свого не відступлю. Може, інший не захотів би її брати після такого.

Вікторія народилася в Гайсинському районі. Коли вчилася на першому курсі Вінницького кооперативного коледжу, приятель познайомив її з Андрієм, будівельником із Хмільника. Кілька місяців вони обмінювалися есемесками. У серпні зустрілися, а в грудні вирішили розписатися. Весілля призначили на лютий.

Перед Новим роком Віка влаштувалася продавцем книжкового магазину у вінницькому районі Водоканал. Того ж дня познайомилася на дискотеці з 22-річною вінничанкою Валентиною. Виявилося, що Віка наймає квартиру поруч із будинком Валентини в спальному районі Вишенька. Після дискотеки дівчата зайшли до Валі в гості, посиділи. Зранку Віка поїхала на свята додому.

Запросили хлопців, аби з Вікою "розібралися"

3 січня дівчина повернулася до міста. Залишила вдома речі й забігла до нової приятельки Валі. Та її чекала. Валентина звинуватила Віку в крадіжці її банкоматівських карток і 1 тис. грн. Згодом пропажа знайшлася. Але в той момент господарка вирішила "витрусити"  гроші силою.

— Виб"ємо з неї село, — сказала Валентина своїй подрузі, 26-річній Наталці, яка була з нею в квартирі.

Із Наталією, яка проходить у справі як співучасниця, "ГПУ" зустрілася в одному з вінницьких кафе. Жінка просить не називати її прізвища. Говорить, що опинилася у Валентини випадково. Через сімейні проблеми вона із 7-річним сином попросилася пожити у подруги кілька днів.

— Валентина спочатку була ніби нормальна, — розповідає. — А потім почала розказувати, що в неї багато знайомих "шишок" і батько ледь не мільйонер. Я повірила, коли вона привезла чотири тисячі гривень й сховала їх за халявами чобіт. Сказала, що частину грошей їй дав батько на прожиття, а дві сімсот — для погашення боргу. Валентина попросила одного хлопця, щоб узяв на своє ім"я для неї кредит, і не збиралася його віддавати. Навіть коли привезла гроші, наскільки знаю, нічого йому не віддала.

Сама Валентина теж родом із села. Вона закінчила медичний коледж і одружилася з вінничанином. Чоловіка невдовзі посадили й жінка зі своєю донькою залишилася в квартирі сама. Батькам говорила, що чоловік у відрядженні й повернеться не скоро. Попросила, щоб мама-пенсіонерка взяла для неї кредит на 4 тис. грн.

— Валентина тільки мені зізналася, що її чоловік під судом, — розповідає Наталя. — Він узяв вину на себе, хоча Валя теж ніби була замішана. Здається, чоловік їй просто заважав. А заміж вона вийшла через вагітність.

Маленьку доньку Валентина відправила до батьків у село.

Віку тримали в однокімнатній квартирі на першому поверсі. У помешканні є два дивани, стіл, стінка, дитячий куточок та розкладачка. Вікна не заґратовані.

Віка розповідає, що дівчата забрали в неї сумочку, витягли мобілку й поламали сім-карту. Валентина була тверезою. Її рідко бачили напідпитку.

— Валя гаркнула мені сидіти, бо гірше буде, — згадує Віка. — Спочатку дівчата обрізали мені коси. Валентина тоді ще видзвонила двох своїх 15-річних подруг. Коли ті прийшли, сказала, щоб мене зовсім побрили. Я шарпнулася від бритви, і вона мене порізала. Дозволили піти у ванну помити голову. Валя вже тоді ходила по кімнаті з трубою від пилососа й била мене. Коли стемніло, дівчата хотіли піти додому. Вона їх не пускала, доки кожна мене не вдарить.

Після того як Валентина кілька разів ударила Віку ногою в голову, та зізналася, що вагітна. Тоді господарка квартири запропонувала запросити до Віки хлопців, аби ті з нею "розібралися". Прийшли двоє. Побачили, в якому жалюгідному стані дівчина, й відмовилися. Один із них прихопив із собою коноплі.

Наступного дня Валентину знову відвідали малолітні подруги та кілька хлопців. Компанія повела Віку танцювати стриптиз до сусіднього кафе.

— Там тільки поїли пивом і змушували курити коноплю. Я не їла. До кафе вели під руки, бо Валя так мене била, що ноги не йшли. Коли там із мене стягнули шапку і дублянку, я залишилася в самій простині, лиса, розмальована помадою. Усі сміялися, навіть офіціантки. Але ніхто не викликав міліцію. Валя вдарила мене у ніс. Я побігла до туалету й зачинилася. Згодом мене звідти вивели.

Компанія знову повернулася до квартири. Один із гостей, батько двох дітей на ім"я Вася, зґвалтував Віку. Господарка квартири дала на це згоду. Нині чоловік затриманий. Він уже мав дві судимості.

Ранком 5 січня, доки всі спали, Віка зателефонувала з мобільного Валентини до нареченого — повідомила своє приблизне місцезнаходження. За кілька годин Андрій приїхав разом із міліцією й постукав у двері.

— Ми сиділи тихо. Віка теж не пискнула. Міліція постояла й поїхала, — згадує Наталка. — Тоді всі почали збиратися. Валя поїхала на таксі до автовокзалу, бо їхала на Святвечір до батьків. А Вася дав Віці 50 копійок на проїзд.

На вулиці постраждала попросила у перехожого мобільний і набрала номер Андрія.

— Він приїхав. Я була вдягнута у стару легку куртку Валі. Видно було, що острижена. Плакала. А він став на коліна і каже: "Я тебе і без кіс люблю". Спочатку не розказувала про все це мамі. Вона мене й лисою не бачила, тільки в перуці. Їй так подобалися мої коси.

Віку вигнали з коледжу за провалену екзаменаційну сесію. Нині вона з чоловіком чекають дитину. Суд над Валентиною та Василем буде в березні. До справи долучили відеозаписи катувань, зроблені Валентиною на камеру свого мобільного телефону.

Зараз ви читаєте новину «Рецидивіст ґвалтував дівчину, щоб "вибити з неї село"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі