середа, 06 лютого 2008 07:06

П"ятеро грабували вантажівки на ходу

23 січня водій вантажівки ГАЗ-3302 зупинився повечеряти в кафе "У тещі" поблизу міста Хорол на Полтавщині. Вийшов із машини й побачив, що двері кузова відчинені й у ньому немає половини товару. Чоловік віз оргтехніку з Києва до Дніпропетровська.

— Грабіжники винесли телевізори та ноутбуки на суму майже триста тисяч гривень, — розповідає Геннадій Бендрик з обласного управління по боротьбі з організованою злочинністю. — Усе сховали в гаражах біля житлових будинків у Кременчуці. Там ми їх і затримали.

Чоловіки грабували уп"ятьох. Чотирьох спіймали. Пошуки ще одного тривають. Імен зловмисників поки що не кажуть. Вони з Кременчука, працювали в торгівлі. Найстаршому — 34 роки, наймолодшому — 28. Один телевізор устигли продати місцевому магазину побутової техніки.

Грабували кременчужани протягом чотирьох років. Нападали на фури на трасах Київ—Харків, Київ—Дніпропетровськ, у напрямку Одеси, Кіровограда, Сум, Черкас. Їздили на автомобілі "ауді" зі спеціальним форсованим двигуном, що в півтора разу потужніший ніж звичайний.

— Спершу вони перевіряли, чи немає на дорозі даїшників, і чекали крутих підйомів, коли вантажівка знижує швидкість до 20 кілометрів за годину, — продовжує Бендрик. — Під"їжджали до фури з вимкненими фарами, залазили в кузов, кусачками відкушували замок і виносили речі. Брали все — одяг, косметику, парфумерію, продукти харчування.

Нині четверо кременчужан у Полтавському ізоляторі тимчасового тримання. Їм загрожує до 12 років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро грабували вантажівки на ходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі