пʼятниця, 21 грудня 2007 07:06

П"ять авто підпалили в райцентрі за місяць
5

Позашляховик ”Лексус 470” підприємця Володимира Кашицького невідомі спалили 4 грудня 2007 року в райцентрі Костопіль Рівненської області. За інформацію про паліїв він обіцяє 25 тисяч гривень
Фото: фото: Жанна ПІНЧУК

Із 10 листопада у Костопільському районі Рівненщини спалили дві "лади-дев"ятки", "Ауді 100",  "мерседес" та джип "Лексус 470". Невідомі діяли за однаковою схемою: клали на колеса змочені в бензині ганчірки й кидали сірник. Гумові шини швидко спалахували, полум"я перекидалося в салон.

— Не встиг я зайти в хату, як залишився без машини, — каже 50-річний депутат райради Ярослав Білик.

Його "ауді" згоріло першим. Чоловік припаркував машину у загорожі неподалік будинку. Автівка була застрахована.

1 грудня згоріла "дев"ятка" Оксани Кособуцької — дружини голови правління "Української деревообробної компанії" Олексія Кособуцького, 35 років. За три дні спалахнув "лексус" підприємця Володимира Кашицького. Машину підпалили, коли та стояла перед будинком депутата райради Михайла Кривка.

— Кашицький приїжджав не до мене. Але першим побачив вогонь мій син Ігор. Одразу ж подзвонив у міліцію, пожежникам, — говорить 52-річний Михайло Кривко.

Увечері 5 грудня спалахнув "мерседес". Подейкують, машина також належала Кашицькому. Через чотири дні згоріла ще одна "дев"ятка".

— Спочатку думали, що це рекет, — розповідає 49-річний Василь Коваль, начальник обласного управління з боротьби з організованою злочинністю. — У 1990-х була хвиля, коли вимагали гроші або бізнес. Однак ніхто з потерпілих не скаржився на погрози. Відпрацьовуємо три основні версії. Перша: хуліганські мотиви. Палити могли підлітки, щоб підняти свій авторитет в очах однолітків. Бо власник останньої "дев"ятки" — не депутат і не бізнесмен.

Друга версія міліціонерів — конфлікти серед підприємців. Мовляв, вони можуть воювати за перерозподіл сфер бізнесу. А можливо, підпали організував той, кому вигідно посварити потерпілих.

Але містом поширюється інша версія. Говорять про боротьбу за крісло голови районної державної адміністрації. 14 грудня президент Віктор Ющенко звільнив з цієї посади 51-річного Олександра Садикіна. Кривко та Білик уже очолювали район. Нині вони — головні кандидати на вільне місце. Серед претендентів називають також і Кособуцького.

Поцупили золоті прикраси і накрили курткою ввімкнену праску

— Ці підпали пов"язані з політичною діяльністю, — упевнений він. — Однак невідомо, навіщо спалили машину Кашицького.

Ярослав Білик теж пов"язує пожежі з політичною конкуренцією. Інших причин він не бачить.

Спалити автомобіль і будинок хотіли й голові Костопільської райради Вікторові Талащуку. 13 жовтня він із дружиною поїхали до Рівного на весілля доньки. У цей час до їхнього помешкання проникли невідомі, поцупили золоті прикраси, накрили курткою ввімкнену праску. На кухні надрізали газовий шланг і завели джип "тойота" у гаражі. Однак Талащуки повернулися раніше і встигли врятувати майно.

Володимир Кашицький пообіцяв 25 тис. грн тому, хто  повідомить про підпалювачів його джипа.



 
 Колишній голова Костопільської райдержадміністрації Рівненської області Олександр Садикін. 14 грудня його звільнив президент Віктор Ющенко
   Депутат Костопільської райради Михайло Кривко. Неподалік його будинку спалили позашляховик
   Голова Костопільської райради Віктор Талащук. Чоловік устиг врятувати свою хату й джип від вогню
   Депутат Костопільської райради Ярослав Білик.
Його "ауді" згоріло першим

Зараз ви читаєте новину «П"ять авто підпалили в райцентрі за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі