четвер, 21 жовтня 2021 07:50

"Поворот крутий, погано освітлений. Регулярно в стовпа хтось тюкається"

Четверо товаришів згоріли в машині

— Почула страшний гуркіт. Зразу поняла, що аварія. Вигналася на вулицю — там уже палало. В машині тихо було. Збіглися сусіди, пробували тушити. Приїхали пожежники. Але врятувати людей не вдалося. Обгоріли. Досі перед очима та страшна картина. Пасажир попереду наче потягнувся головою до вікна, але так і застиг, — розповідає про аварію в селі 36‑річна Тетяна із села Великі Лучки Мукачівського району Закарпатської області.

Автор: NPU.GOV.UA
  Обгорілий легковик ”Рено” залишився на місці аварії, в якій загинули четверо товаришів — двоє дівчат і двоє хлопців. Машина ­спалахнула після того, як врізалася на швидкості в евакуатор
Обгорілий легковик ”Рено” залишився на місці аварії, в якій загинули четверо товаришів — двоє дівчат і двоє хлопців. Машина ­спалахнула після того, як врізалася на швидкості в евакуатор

Там 15 жовтня близько 4:00 легковик "Рено" влетів в евакуатор. Він саме чіпляв автівку. Та за кілька годин раніше на цьому ж місці в'їхала в електроопору на узбіччі. В салоні іномарки були четверо — водій 21‑річний Ігор Марчишак і пасажири 25‑річний Юрій Балюк, Сабіна Крупка, 18 років, та 17‑річна Каріна Чонтош. Усі — з міста Чоп.

— Тут не вперше таке. Поворот крутий, погано освітлений. Регулярно в стовпа хтось тюкається. Мої діти вже по звуку масштаби аварії впізнають. Така страшна — друга за місяць, — додає Тетяна.

Під час зіткнення там працювали поліцейські. Вони подавали знаки водієві. Але той не реагував, каже Ганна Дан з обласної поліції.

— За кілька годин до цього інше авто злетіло з дороги і врізалося в електроопору. Побиту машину саме чіпляв евакуатор. На місці були слідчо-оперативна група та група швидкого реагування, що охороняла безпеку руху під час роботи евакуатора, — говорить Ганна Дан.

Загиблі були друзями. Того вечора відпочивали. Водій Ігор Марчишак працював в управлінні патрульної поліції в Закарпатській області. Мав звання лейтенанта.

— До поліції він прийшов 2017‑го. Гідно служив українському народові. Відповідальний, добрий. Був закоханий у життя, веселий. Про таких кажуть — душа компанії, — розповідають про Ігоря колеги.

Юрій Балюк служив у Чопському прикордонному загоні інспектором-кулеметником комендантського відділення, кажуть його колеги. В день трагедії був не на роботі.

— Юрій у прикордонній службі з 2020 року. Був професійним військовим і гарним хлопцем, — говорять про нього в загоні.

Сабіна Крупка — спортсменка, займалася футболом у дитячій юнацько-спортивній школі. Виступала за чопську та ужгородську команди. Також за жіночу обласну збірну з футболу. Нещодавно зробила пе­рерву в спортивній кар'єрі.

Каріна Чонтош мріяла стати співачкою. Брала участь в телевізійному проєкті "Угорщина має талант". Відбір пройшла 9 жовтня. У проморолику сказала — зробить все можливе, щоб досягти вершин у співочій кар'єрі. В телешоу потрапила до команди співачки Габі Товт. Але не дійшла до прямих ефірів програми.

  Справа наліво — Ігор Марчишак, Каріна Чонтош, Юрій Балюк і Сабіна Крупка з міста Чоп Ужгородського району на Закарпатті загинули в автомобільній аварії. Її причини встановлюють слідчі
Справа наліво — Ігор Марчишак, Каріна Чонтош, Юрій Балюк і Сабіна Крупка з міста Чоп Ужгородського району на Закарпатті загинули в автомобільній аварії. Її причини встановлюють слідчі

"Вона вразила суддів у саме серце своїм талантом. Нехай земля буде тобі пухом. Щирі співчуття родині", — написала угорська виконавиця Габі Товт в інстаграмі.

Ще один потерпілий в аварії — 44‑річний водій евакуатора.

Перебуває в Мукачівській центральній районній лікарні. В нього черепно-мозкова травма, були також кровотеча з вуха і забої. Стан стабільний, загрози здоров'ю немає, за словами заступника директора з медичної частини закладу Мирослава Гавришка.

— Він був у шоковому стані. Зараз оговтався. Ми провели обстеження. Загрози життю немає. Отримує планову медичну допомогу. Згодом пройде додатковий огляд, — говорить Гавришко.

Загиблих поховали в Чопі 17 жовтня. Що стало причиною аварії — встановлюють слідчі. Призначили експертизи.

Зараз ви читаєте новину «"Поворот крутий, погано освітлений. Регулярно в стовпа хтось тюкається"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі