четвер, 30 липня 2020 07:45

"Повалив на ліжко. Сказав, що вирве язика"

Автор: ФОТО надане Христиною Заріленко
  Киянка Христина Заріленко обіймає синів — Данила і Тимофія (на фото праворуч). Торік у травні дітей забрав колишній чоловік Дмитро Друцький. Бачитися матері з ними не дає
Киянка Христина Заріленко обіймає синів — Данила і Тимофія (на фото праворуч). Торік у травні дітей забрав колишній чоловік Дмитро Друцький. Бачитися матері з ними не дає

— Больше года не видела сыночков. Не знаю, где они и как, — говорить киянка 38-річна Христина Заріленко. 15 місяців не бачила своїх дітей: 6-річного Данила й 4-річного Тимофія. Їх забрав колишній чоловік 35-річний Дмитро Друцький.

Дмитро і Христина познайомилися 13 років тому. Вона — колишня артистка балету, танцювала в Національному ансамблі ім. Павла Вірського. Зараз має свою крамницю одягу. Чоловік був підприємцем, займався автобусними перевезеннями. 2011-го потрапив під слідство за звинуваченням у грабежі. 2,5 року чекав на рішення суду в Лук'янівському СІЗО, отримав два роки умовно. Після звільнення пара побралася.

— Спільне життя не ладилось. Діма пиячив. Батьки намагалися його лікувати, возили "підшитися". Але він зривався. У черговий запій пішов через два місяці після народження другого сина. Я не витримала, тиждень жила в мами. Свекрів попередила: "Якщо на сина не вплинете — піду від нього", — розповідає Христина. — Діма також розпускав руки. Бив мене на очах дітей. Витримала так ще два роки. А потім забрала синів і пішла. Влітку 2018-го подала на розлучення. Процес тривав довго. Дмитро подавав апеляцію. І тільки 19 лютого нас розлучили остаточно.

Поки діти жили з матір'ю, їм доводилося переховуватися. Винаймали квартири в різних районах, змінювали садочок. Дмитро весь час погрожував, за словами Христини.

— На мамину машину Діма ставив джіпіес-трекер для стеження, на моїй — п'ять знаходили. Одного разу попросився зайти у квартиру і зразу накинувся з плоскогубцями. Повалив на ліжко, почав відкривати мені рота. Сказав, що вирве язика, бо всім розповідаю про сімейні проблеми, скаржуся на нього, — розповідає Христина. — Не знаю, як тоді відбилася. Затулялася рукою і він вирвав на ній шматок м'яса. Ще якось підстеріг зі своїм батьком. Відібрали телефон, сумку і побили. Це все свідок зняла на відео з балкона квартири. Був ще напад на мою маму з газовим балончиком. Ударив її. А потім розвішав оголошення по району. Що вона, мовляв, труїть собак.

— Зараз у суді лежить справа про завдання мені легких тілесних ушкоджень, — продовжує Христина. — У процесі дізналися, що колишнього зловили за водіння під наркотиками. А також — на крадіжці червоної ікри з супермаркету. Банку ховав під курткою нашої дитини, а інший син сидів у машині. Окремо подала до суду на визначення місця проживання дітей зі мною. Пройшла дві опікунські комісії, вони стали на мій бік. Я маю свою квартиру, авто, бізнес. І зможу все дати дітям. Та навіть не знаю, де вони. Уже разів 20 писала заяви в поліцію. Але там лише руками розводять. Мовляв, шукати не будемо, бо діти з батьком.

Дмитро Друцький від коментарів відмовляється. Говорить, що не дає колишній дружині бачитися з дітьми через її матір. Називає її соціально небезпечною. Погрожу­вав спеціально. Мовляв, знав, що розмови записують. Історії про побиття — наклеп, каже. Це підтверджує і його адвокат Олексій Святогор, 45 років:

— Мій клієнт хоче зберегти родину. Він упевнений, що діти мають виховуватися в повній сім'ї. Тому не хотів розлучення і навіть оскаржував його в апеляції. Винить колишню тещу. Вона розлучилася з чоловіком і доньку накручує: "Твой муж подлец, как все мужчины". Мій клієнт не раз пропонував наодинці поговорити з дружиною. Щоб ніхто не стояв над головою і не капав на вуха. Але вона не хоче. Тому й не дає їй бачитися з дітьми. Сам виховує — одягає, годує. Ще й третину доходу віддає колишній аліментів на дітей, які з нею не проживають. Хоча вона могла б написати заяву і відмовитися від грошей на цей період.

Жінці потрібно звернутися до суду про негайне відібрання дітей. Для того є підстави, каже адвокат Сергій Старенький, 46 років:

— Батько може негативно впливати своїм прикладом на дітей. Адже є факти водіння в наркотичному сп'янінні і крадіжки. Якщо буде рішення про негайне відібрання — дітей оголосять у розшук і зможуть вилучити навіть силою. А далі — визначати місце проживання з матір'ю. Вимагати, аби батько зустрічався з дітьми у присутності психолога або соціального педагога.

Зараз ви читаєте новину «"Повалив на ліжко. Сказав, що вирве язика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі