субота, 29 березня 2008 07:09

Помер свідок у справі отруєння Віктора Ющенка

  Володимир Шульга був одним із співвласників торгової мережі ”Фокстрот”. Жив з дружиною і сином у столичній квартирі по вулиці Грушевського
Володимир Шульга був одним із співвласників торгової мережі ”Фокстрот”. Жив з дружиною і сином у столичній квартирі по вулиці Грушевського

Вранці 26 березня у Шевченківському райвідділі міліції столиці помер 51-річний Володимир Шульга — один зі свідків у справі отруєння Віктора Ющенка.

До міліції чоловік прийшов на допит: 14 лютого проти нього порушили кримінальну справу. Шульгу підозрювали у підробці власної трудової книжки.

— Без адвоката Володимир Володимирович говорити відмовився, — кажуть у прес-службі столичної міліції. — Йому дозволили зателефонувати захиснику та зачекати в коридорі на третьому поверсі. Там йому стало зле. Міліціонери викликали "швидку". Чоловік помер на очах у лікарів. Медики діагностували у нього серцеву недостатність.

Судово-медична експертиза підтвердила діагноз.

— Це практично ідеальне вбивство, — впевнений Петро Бойко, адвокат Шульги. — У Володимира Володимировича було хворе серце, близько п"яти років тому він переніс операцію. А в міліції створили такі умови, при яких кожен такий хворий помре.

Адвокат каже, що приїхав до райвідділу одразу після телефонного дзвінка Володимира Шульги. Однак його 2 год. тримали на прохідній.

— Хвилин за десять до приїзду "швидкої" Володимир Володимирович мене знову набрав, — згадує захисник. — Казав, що на нього напали п"ятеро міліціонерів, рвуть сорочку. Він втрачав свідомість. Телефон відключився.

Володимир Шульга жив у Києві. Його дружина — професійна скрипалька Богдана Півненко. Її батько — знаменитий художник Іван Марчук. Володимир і Богдана виховували 3-річного сина.

Шульга був одним зі співзасновників компанії "Фокстрот" — торговельної мережі з продажу побутової техніки. Останніх три роки конфліктував із колишніми партнерами по бізнесу Геннадієм Виходцевим та Валерієм Маковецьким. Шульгу витіснили зі співзасновників компанії, а він намагався повернути свою частину. Запевняв, що Виходцев і Маковецький підробили його підписи. Торік у лютому Володимир Шульга звернувся з відкритим листом до президента. Просив захистити від колишніх партнерів та "частини верхівки правоохоронної системи". Згадував заступника генпрокурора Тетяну Корнякову — родичку одного з керівників "Фокстроту".

Генеральна прокуратура продовжує розслідувати отруєння Віктора Ющенка. Вважають, що 5 вересня 2004 року йому підсипали діоксин на дачі колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Однак того ж дня кандидат у президенти вечеряв у екс-керівника "Фокстроту" Олега Головіна. Були присутні вісім осіб, зокрема Давид Жванія, Євген Червоненко, Олексій Івченко. Був і Володимир Шульга. Він розповідав слідчим, що їжу в ресторані купував його водій.

— Не можу сказати, кому була вигідна смерть Володимира Володимировича, — говорить Петро Бойко. — Чи хотіли прибрати ключового свідка у справі отруєння Віктора Ющенка, чи це колеги по бізнесу. На мою думку, ці причини рівні по силі.

Зараз ви читаєте новину «Помер свідок у справі отруєння Віктора Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі