середа, 24 грудня 2008 17:01

Пологівського маніяка засудили до довічного ув"язнення

57-річний житель райцентру Пологи Запорізької області Сергій Ткач отримав довічне ув"язнення. Апеляційний суд Дніпропетровської області визнав його винним у 36 вбивствах. Вину в чотирьох слідчі не довели.

Ткач раніше працював міліціонером-криміналістом. Приїхав до України з російського Кузбасу у 1980-х. Оселився в Павлограді на Дніпропетровщині. Одружився, народилося двоє дітей. Слідчі говорили, що там він убив щонайменше 50 дівчат. Наприкінці 1990-х чоловік залишив родину й переїхав до міста Пологи Запорізької області. Не убивав протягом трьох років. Тіла дівчат почали знаходити на березі річки Конки навесні 2003-го.

Сліди своїх злочинів маніяк приховував. За його вбивства покарали дев"ятьох невинних. Один із них наклав на себе руки.

Затримали Ткача 2005 року. Звинувачували у 72 вбивствах, хоча чоловік зізнавався у скоєнні понад сотні. Згодом від показів відмовився. Лікарі визнали його здоровим.

Про вирок жителі райцентру Пологи дізналися з новин. Кажуть, нині почуваються спокійно й відпускають своїх дітей гуляти самих.

— Люди досі обговорюють це страхіття, — каже Ірина Півень, 37 років, заступник голови Пологівської районної держадміністрації. — Правда, тепер такого страху немає. Коли його ще не спіймали, усі боялися за дітей та близьких. Із домівок увечері не виходили, вулиці патрулювали посилені наряди міліції. Коли Ткач приїжджав на слідчий експеримент, поводився як герой. Вихвалявся, що він стількох убив і його довго не могли затримати.

Сергій Ткач планує оскаржувати вирок. Вважає його занадто суворим.

Зараз ви читаєте новину «Пологівського маніяка засудили до довічного ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі