вівторок, 10 вересня 2019 07:35

Поліцейського Олега Франківа підрізали втікачі

Автор: ФОТО З САЙТА NPU.GOV.UA
  Олег Франків із села Межиріччя Жидачівського району на Львівщині у поліції працює з 2015 року. Одружений
Олег Франків із села Межиріччя Жидачівського району на Львівщині у поліції працює з 2015 року. Одружений

3 вересня з Миколаївської колонії у Львівській області втекли двоє засуджених — киянин 20-річний Віталій Буртовенко та Павло Дмитрук, 27 років, із Житомирщини. Ввечері наступного дня поблизу села Межиріччя Жидачівського району їх помітив сержант місцевого відділення поліції 31-річний Олег Франків. Під час затримання його вдарили ­ножем у груди.

— Я з роботи вертався. Біля будинку побачив двох чоловіків. Сказав колегам, що підходять по орієнтуванню. Тим часом підійшов вияснити, хто такі. Вони не могли внятно відповісти. В одного з них наколки побачив на пальцях. Зрозумів, що втікачі. І тут один із них ножа з рукава дістає, — пригадує Олег Франків. — Наскочив на мене і в груди вдарив. Цілився прямо в серце. Я вхопив лезо руками. Другий теж на мене навалився. Я пробував кричати, але затуляли рота.

На підмогу приїхали два наряди поліції. Втікачів затримали.

— Здалеку побачили Олега, який бореться з двома. Кинулися на підмогу. Одного зразу спіймали. Другого догнали метрів за 200, — розповідає Ярослав Когут із патрульної поліції Жидачівського відділення. — Обох скрутили. Олега відвезли в лікарню. Боялися, аби не стік кров'ю.

Рану поліцейському зашили. Серце та легені ніж не зачепив. Стан пораненого — середньої тяжкості.

Буртовенко мав відсидіти п'ять років за розбій і сексуальне насильство. Дмитрук — три, за незаконне виготовлення, зберігання та розповсюдження наркотиків. Окрім термінів за попередні злочини, їм додадуть за втечу з колонії й напад на поліцейського.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейського Олега Франківа підрізали втікачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі