вівторок, 11 січня 2011 03:00

Похідну церкву спалили новорічної ночі

У ніч на 1 січня в Чернігові згоріла похідна церква Московського патріархату. Вона стояла на території храму святої великомучениці Катерини, що належить Київському патріархату.

Похідна церква — пересувний храм-намет. Спалахнув опівночі. Усередині тривав молебен, було шестеро людей. Вони чули вибух.

— Люди вискочили й побачили, що горить задня стіна, — каже ієрей Олександр Льодовий, який правив у церкві. — Навколо — сліди горючої рідини, лежать пляшки. А від храму втікають кілька людей у чорному одязі. Згоріло все: церковне начиння, молитовники, ікони. Це підпал. Думаю, це справа рук фашистів-націоналістів, які наступного дня проводили тут мітинг до дня народження Степана Бандери.

Намет згорів за кілька хвилин. Пожежники й міліціонери зафіксували факт пожежі. 4 січня віряни встановили інший намет.

У Чернігові з 2006 року триває протистояння між прибічниками православних конфесій Київського і Московського патріархатів. Саме тоді приміщення храму святої великомучениці Катерини віддали першим. Другі оскаржували це рішення в судах, протягом двох років блокували роботу храму.

Остаточну крапку Вищий адміністративний суд України поставив 22 травня 2008 року — церква належить помісникам. Прихильники Московського патріархату поставили в дворі свою — похідну. У ніч на 1 квітня 2008-го її спалили вперше, у перші хвилини цього року — вдруге.

Городяни кажуть, що намети палять парафіяни. Заради реклами.

Зараз ви читаєте новину «Похідну церкву спалили новорічної ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі