четвер, 17 січня 2008 07:06

Подружжя Приходьків убили за 100 тисяч доларів

60-річна Галина Позюк із села Іванковичі Васильківського району Київської області після Нового року не побачила своїх сусідів Віру та Віталія Приходьків. Жінка розхвилювалася.

— Третього січня я до них заходила, — згадує Позюк. — У хаті світилося, та двері були замкнуті. На вікні сидів кіт. На другий і третій день — те саме. До Віталія кілька разів приїжджала сестра з Києва. Покрутилася біля хати й вернулася.

Сестра Віталія викликала міліціонерів. Ті розпиляли віконну решітку й залізли всередину. 60-річна Віра й 54-річний Віталій Приходьки лежали задушені на підлозі. Наступного дня їх поховали.

Приходьки весь час жили в Іванковичах, працювали у колгоспі, на млині. Дітей не мали. Віталій Олександрович із народження німий, Віра Андріївна — глуха.

— Віра добре розуміла чоловіка і голосно переказувала людям його слова, — згадує сусідка. — Жили вони у мирі й злагоді. У свята чоловік виносив надвір гармошку, а дружина співала під неї.

Після розпаду колгоспу Приходьки залишилися без роботи. Тримали свиноматку, вісім кіз, курей. Із розпайованих земель отримали 2 га. Минулої весни пай продали. За виручені гроші відремонтували хату, купили телевізор, встановили нові двері й решітки на вікнах, обгородили двір парканом. Селяни знали, що Приходьки отримали чималі гроші — сотка паю вартує до $1 тис. Однак у хаті їх не знайшли. Злодії забрали все до копійки.

Купили три машини. Оформили їх на знайомого, за що подарували тому одну з них

Міліціонери спіймали нападників на п"ятий день. Односельці — 20-річний Олександр Коваленко та 16-річний Руслан Гудзій — зізналися, що вбили Приходьків заради грошей.

Батьки Коваленка розлучилися. Хлопець жив із матір"ю, вітчимом і сестрою. Працює лише вітчим — у місцевому сільгосппідприємстві.

— Мати Гудзія — алкоголічка, батько помер торік, — каже 31-річний Руслан Ткаченко з Іванковичів. — Руслан — злодюга, скрізь нишпорить, краде кольорові метали. На похоронах батька врубив музику на всю вулицю.

Напасти на Приходьків хлопці задумали давно. Дізналися, де вони ховають ключ від вхідних дверей. Увечері 1 січня витягли його і зайшли до хати. Сонних господарів задушили шкіряним ременем. Після того хату обнишпорили, зі схованки дістали $100 тис. Закрили двері і втекли.

Уранці наступного дня хлопці поїхали до Києва. Купили три машини: ладу-десятку, "Шевроле Лачетті" і "Шевроле Такума". Оформили їх на знайомого, за що подарували тому одну машину. На автівках помчали додому. Дорогою купили домашній кінотеатр, музичний центр, дві мікрохвильові печі, золоті прикраси та з десяток мобільних телефонів. Подарунки роздали родичам і знайомим.

— Фітькали гроші на всі боки, — каже односельчанка 69-річна Людмила Миколаївна. — Одному подарували імпортну пральну машинку-автомат, іншому — бензопилку.

Коваленко та Гудзій витратили $85 тис. Їм загрожує довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Приходьків убили за 100 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі