середа, 25 лютого 2009 18:09

Подружжя Крамарів зарубав сусід

Минулого четверга в селі Шарнопіль Монастирищенського району Черкащини поховали подружжя Крамарів — 79-річного Антона та Ніну, 83 роки. У ніч на 17 лютого їх зарубав сусід Віктор.

— Тіло Антона Крамара побачив житель Княжиків Іван Чабан, — розповідає сільський голова Микола Шпирка, 41 рік. — Зранку 17 лютого він проїжджав своєю "таврією" біля хати Крамарів. Пенсіонер лежав у калюжі крові за ворітьми, на алейці біля самої дороги. Сам босий, у спідніх штанах і тільняшці. Іван побіг до сусідів. Визвали мене, подзвонили в міліцію. У сінях хати знайшли закривавлене тіло господині.

Міліціонери почали перевіряти неблагонадійні родини. У будинку 36-річного сусіда Віктора Лавренчука знайшли закривавлені сокиру, одяг і взуття. Чоловік ніде не працював, жив із братом у батьківській хаті. Обоє раніше сиділи у в"язниці, нещодавно поховали сестру. Сиротою залишилася племінниця.

Віктор зізнався у вбивстві. Сказав, що вночі прийшов до пенсіонерів украсти гроші, щоб зробити поминки по сестрі. Нічого не знайшов. Забрав із хати іменний годинник і дрібні речі. Розлютився і зарубав подружжя. Після вбивства сів на лавку, скурив цигарку й пішов додому.

— Мені досі не віриться, що ця трагедія сталася в нашому тихому і скромному селі, — зізнається сільський голова. — Подружжя Крамарів — одне зі зразкових у Шарнополі. Ніхто ніколи не бачив, щоб вони сварилися. Прожили душа в душу 60 років. 8 березня Антону Спиридоновичу мало виповнитися 80 років. Вони планували запросити на ювілей родичів із Бузівки, Цибулева. Бог не дав Крамарам своїх дітей, але їх завжди провідували племінники, похресники.

— Це антихрист приніс таке горе нашій родині, — плаче Надія Чайка, племінниця Ніни Крамар. — Добрих людей на той світ відправив гад. По-звірячому вбивав стареньких. Голови обом прорубав. Коли я зайшла в хату, мало не зомліла. У сінях була калюжа крові. У крові всі двері, підлога, доріжка, постіль стареньких. По кімнатах розкидані речі. Пухова перина пропалена. Скрізь розкидане пір"я. Катував, мабуть. У бабці опіки на руках були.

Жінка каже, що Крамари не мали великих заощаджень. Однак зазначає, що останні кілька років подружжя накопичувало гроші, щоб провести в хату газ. Не так давно зробили парове опалення.

До пенсії Крамари працювали в місцевому колгоспі ім. Леніна. Чоловік їздовим, жінка — у рільничій бригаді.

Після вбивства сів на лавку, скурив цигарку й пішов додому

— Дядькові шість років назад зробили операцію, — схлипує Надія. — Після того він став недужати. Тітка Ніна дивилася за ним, як за малою дитиною. Козу навіть купила, щоб чоловік щодня свіже молоко пив. Завжди приказувала: "Як же ти без мене себе обійдеш, як я помру першою?"

Крамарів поховали в одній могилі. На похорон зійшлися жителі сусідніх Зарубинців, Княжиків, Цибулева.

Лавренчуку загрожує довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Крамарів зарубав сусід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі