четвер, 29 березня 2007 17:05

Плавчиню Катерину Зубкову побив батько-тренер

Автор: фото: REUTERS TV
  Михайло Зубков кричить на доньку-плавчиху Катерину. За секунду почнеться бійка. Її зняла камера спостереження в кімнаті суддів на чемпіонаті з водних видів спорту в австралійському Мельбурні
Михайло Зубков кричить на доньку-плавчиху Катерину. За секунду почнеться бійка. Її зняла камера спостереження в кімнаті суддів на чемпіонаті з водних видів спорту в австралійському Мельбурні

18-річну українську плавчиху з Харкова Катерину Зубкову побив батько і тренер Михайло, 38 років. Сталося це на чемпіонаті світу з водних видів спорту в австралійському Мельбурні.

Минулого вівторка у кімнаті для суддів батько залишився з нею наодинці. Напередодні Катерина брала участь у попередніх 50-метрових запливах на спині, за результатами яких не пройшла у півфінал. Батько сварився. Схопив доньку за купальник й кілька разів ударив по плечах і шиї. Катерина виривалася, намагалася дати здачу. Михайло ще кілька разів стукнув її по тілу й голові. Чи долонею, чи кулаком, на записі не видно. Під час кількасекундної штовханини впала пара пластикових стільців. Через камери спостереження бійку побачили охоронці й викликали поліцію.

Михайла та Катерину Зубкових привезли у відділок. Ті не хочуть карати одне одного, тому заяв не писали.

— Може, в їхній країні побиття доньки й просто дівчини вважається нормою, — каже поліцейський Рік Нугент, який затримував тренера. — Але це Австралія, тому до того, що сталося, ми ставимося зі всією строгістю.

У середу Зубкова виступала на змаганнях, а батько спостерігав за нею по телевізору. Поліцейські заборонили йому підходити до доньки ближче, ніж на 200 м.

На 6-му етапі Кубка світу з плавання у січні 2005-го Катерина Зубкова першого дня змагань виграла "золото" на 50-метрівці спиною і "срібло" на дистанції 200 м.

Зараз ви читаєте новину «Плавчиню Катерину Зубкову побив батько-тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі