четвер, 06 лютого 2020 07:45

Пластичного хірурга розстріляли біля будинку

Автор: ФОТО З САЙТА FACEBOOK.COM/ANDRSTNK
  Андрій Сотник до Києва переїхав з Донецька 2014 року. В столиці був генеральним директором приватної клініки естетичної косметології
Андрій Сотник до Києва переїхав з Донецька 2014 року. В столиці був генеральним директором приватної клініки естетичної косметології

У Києві невідомий розстріляв пластичного хірурга 42-річного Андрія Сотника увечері 2 лютого. Стрілець чекав на жертву між будинками №117 і 119 по вул. Саксаганського. Там лікар із родиною винаймав квартиру.

Вбивство зафіксували камери відеоспостереження. На кадрах видно, як лікар намагається врятуватися: забігає в арку між будинками. Його переслідує невідомий. Коли до під'їзду залишається кілька метрів, Андрій Сотник падає від пострілу в спину. Кілер робить контрольний постріл у голову й тікає.

Убивця віком до 35 років, високий, з бородою, зафіксований на відео.

Андрій Сотник родом з Донецька. Там закінчив аспірантуру за фахом "хірургія" Інституту невідкладної і відновної хірургії ім. Володимира Гусака. Фах пластичного хірурга здобув у Донецькому національному медичному університеті імені Максима Горького. Працював хірургом обласної травматологічної лікарні та лікарем-хірургом косметологічної лікарні.

Із початком бойових дій на Донбасі з родиною переїхав до Києва.

Був генеральним директором однієї із приватних клінік естетичної косметології. Працював там разом із дружиною 37-річною Юлією Борзих. Напередодні трагедії подружжя повернулося з Парижа, із профільної конференції. 1 лютого святкували 11-річчя сина. Хто міг розправитися з чоловіком, дружина не знає.

У поліції перевіряють кілька версій. Вбивство через особисту неприязнь, пов'язану з професійною діяльністю. Також працюють над версією про вбивство на замовлення з метою помсти та пограбування. Знайомі відгукуються про Андрія Сотника виключно позитивно. Кажуть, був добрим, щирим, професіоналом своєї справи. Колеги загиблого не вірять, що Сотнику міг помститися хтось із невдоволених пацієнтів.

— Він виконував реконструктивні операції — прибирав рубці, відновлював вушні раковини. Мав досвід травматолога. Але більш відомим був серед косметологів — робив ін'єкції краси та різні процедури, — говорить Роман Левицький, колега Сотника.

Сусіди кажуть, що у вечір трагедії бачили біля будинку двох чоловіків — ходили, наче когось чекали. Поліцейські перевіряють відео з усіх камер спостереження та опитують свідків.

Зараз ви читаєте новину «Пластичного хірурга розстріляли біля будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі