вівторок, 13 жовтня 2009 07:43

Після невдалого полювання Леонід Гуменюк застрелив себе й колишню дружину

20 вересня Леонід Гуменюк, 41 рік, двічі вистрелив у колишню дружину. 36-річна Вікторія впала мертва. Потім чоловік поцілив собі у скроню. Уранці тіла батьків знайшла 11-річна донька Катерина.

— Смерть обох наступила мгновєнно, — каже 35-річний Анатолій Березюк із Віньковецького райвідділу міліції Хмельницької області. — Біля чоловіка лежала мисливська рушниця — мєлкашка. Її постріли нагадують сухий тріск. Сусіди їх не чули.

Леонід Гуменюк — другий чоловік Вікторії. Жили в райцентрі Віньківці на Хмельниччині. Виховували спільну доньку й сина жінки від першого шлюбу.

— Не сварилися, — говорить сусідка Людмила. — Нормально жили. Колись разом займалися бізнесом — лахи на базарі продавали. Потім вона не робила, Льоня шоферував, не пив.

Торік подружжя розлучилося. Леонід часто навідувався до доньки, полював з екс-дружиною. 19 вересня Гуменюки вкотре пішли на полювання. Додому повернулися вранці наступного дня, з порожніми руками. Увечері посварилися. Кажуть, через ревнощі.

Катерина залишилася сиротою. Вона інвалід першої групи, має психічні відхилення. На фізкультуру не ходить, потребує індивідуального навчання. Опікуватися нею хочуть брат 18-річний Віталій та бабуся Анастасія Саламащук, 70 років.

— Хочу, щоб Катя була зі мною, — каже Віталій Тарасюк. — Я бавив її з дитинства, міняв пельонки. Баба спочатку хотіла віддати її в інтернат, але коли я подав, і собі подала клопотання.

Хлопець закінчив будівельне училище, планує влаштуватися на роботу.

— Ще й борги материні треба віддавати — 700 доларів. Оформити опікунство не можу, — зітхає. — Треба принести довідку про свої доходи за півроку, копію військового білета, трудової книжки вітчима. А баба не дає.

Хлопець не приховує, що не любив вітчима.

— У дитинстві він мене наказував. Ставив на кукурудзу, на витягнуті руки давав миску з водою. Коли я постаршав, то вже не терпів. Із мамою вони часто сварилися. Він хтів, аби мама вернулася. Недавно прийшов випивший, почав чіплятися. Я дав йому в морду.

Мати Леоніда не хоче віддавати онуку Віталієві.

— Вона йому не потрібна, — обурюється Анастасія Петрівна. — Він іще не самостійний, не має сім"ї. Тільки грошей Катіних хоче. Вона отримуватиме по втраті годувальників та інвалідності 1400 гривень.

— Ви ж її не проконтролюєте, — перебиває Віталій. — Не будете з нею уроків робити. У вас уже ж є онука. У свої 11 років Катя вже курить.

Дівчинка хоче бути зі старшим братом.

Зараз ви читаєте новину «Після невдалого полювання Леонід Гуменюк застрелив себе й колишню дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі