понеділок, 14 травня 2007 07:07

Підсудний майор Сергій Курінний вдавився шашликом

30 квітня помер 45-річний майор у відставці Сергій Курінний з міста Карлівка на Полтавщині. 15 травня колишньому старшому оперуповноваженому кримінального розшуку мали оголосити вирок за вибивання зізнань у затриманих.

— Про його смерть мені сказав дільничний, — розповідає колишній голова села Попівка Карлівського району Федір Цибулько. — Курінний з друзями на вихідних смажили шашлики на ставку біля села. Кажуть, подавився шашликом. Там був лікар, але він не допоміг. Але я думаю, що шашлик був на другому місці, — він помер від якоїсь хвороби.

Курінний працював у райвідділку міліції. Наприкінці 1990-х у селі вбили 50-річного міліціонера Сергія Корнієнка. Йому пробили сокирою голову, коли з ліхтарем ловив чоловіків, які поцупили алюмінієві стоки в сусідів. За кілька тижнів забили до смерті й спалили у власній хаті 70-річну пенсіонерку Ніну Замкову. За ці два вбивства до 11 років в"язниці засудили попівчан Анатолія Івашину та Олександра Степанова. Ті зізналися.

Про Івашину розповідає колишній сільський голова села Верхня Ланна Михайло Король:

— Неблагополучна родина, їх неодноразово викликали в міліцію. Вони вели несерйозний спосіб життя. У них якесь там циганське коріння.

Подібну характеристику дають і на Степанова.

— У Степанових завжди були п"янки й сварки, — каже Федір Цибулько. — Їхня бабуся часто скаржилася на родичів у міліцію. Ні Сашко, ні його дружина Ірина не працювали, випивали. Жили на пенсію бабусі. Ірина зараз з іншим живе, двох дітей здала в інтернат.

Згодом у тюрмі засуджені почали стверджувати, що сидять за чужий злочин. Оперативника Курінного звинуватили у тому, що силою домагався зізнань. Справу переглянули і засуджених виправдали. На початку 2006-го вони вийшли на волю. Івашина відсидів шість років, Степанов — п"ять. Нині Івашина вимагає за відсиджені роки у МВС і держказначейства 8 млн грн компенсації збитків. Степанов поки що не скаржився.

Справжніх убивць шукали сім років — з 1998 по 2005. Ними виявилися безробітні 27-річний Руслан Худолій з Попівки, його 21-річний брат Олександр і Василь Бук, 27 років, із міста Мукачеве на Закарпатті. Руслана знайшли через супутник за викраденим телефоном — вичислили індивідуальний номер апарата. Він зізнався у 22 вбивствах. Загалом хлопці замордували 32 людей на Полтавщині, Закарпатті й у Криму. Ще близько 60 скалічили. На суді вони казали, що не хотіли вбивати, та люди заважали грабувати. Їх засудили до довічного ув"язнення наприкінці 2005-го.

Виправданий Анатолій Івашина родом із сусіднього села Верхня Ланна, нині живе в Попівці. Його брат Микола сидів у тюрмі за крадіжку. Степанов разом із матір"ю виїхав до Карлівки, працює на меблевій фабриці "Бест".

Курінний жив із матір"ю у Карлівці. Кажуть, мав дружину, але дітей не було.

Зараз ви читаєте новину «Підсудний майор Сергій Курінний вдавився шашликом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі