четвер, 18 лютого 2021 07:20

Підозрюваний у вбивстві Аміни Окуєвої вийшов з-під варти

Підозрюваного у вбивстві доброволиці батальйону "Київ-2" 34-річної Аміни Окуєвої 57-річного Ігоря Редькіна відпустили під домашній арешт. Таке рішення прийняв Апеляційний суд Києва 14 лютого.

Редькін був під вартою від 12 січня 2020-го. Його ДНК слідчі виявили на зброї, яку знайшли неподалік місця злочину. Він своєї причетності не визнає. Каже, має алібі. Мовляв, сигнал його телефона був в іншому місці.

— За год меня никто не опросил, — каже Редькін під час засідань.

Аміна Окуєва загинула 30 жовтня 2017-го близько 20:00 у селищі Глеваха Васильківського району на Київщині.

Невідомі з кущів обстріляли автомобіль, в якому їхала з чоловіком 38-річним Адамом Осмаєвим — ­командиром добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва. Він був за кермом, отримав поранення. В Аміну влучили шість куль.

Ігор Редькін родом із Дагестану. Тривалий час жив в Україні, мав бізнес в ІТ-компанії. Був членом злочинного угруповання, що вбивала людей, за даними слідства. Куратором цієї групи вважають бізнесмена Сергія Константінова. Він у розшуку.

У вересні 2019-го поліція затримала Редькіна й шістьох членів угруповання за підозрою у двох убивствах. На початку 2020-го слідство встановило причетність Редькіна до вбивства Окуєвої. Окрім його ДНК, на зброї були й інші сліди. Кому належать — невідомо. Всі підозрювані були під вартою. Згодом Шевченківський райсуд Києва відпустив їх під домашній арешт та особисте зобов'язання.

П'ять років в'язниці за організацію та участь у масових заворушеннях біля Олешківської районної ради на Херсонщині у травні 2018-го отримав 43-річний Сергій Торбін. Такий вирок виніс Цюрупинський райсуд Херсонської області 9 лютого.

27 січня Торбін уклав угоду з прокурором про визнання винуватості й погодився співпрацювати зі слідством.

Він відбуває покарання за смертельний напад на проукраїнську активістку Катерину Гандзюк у липні 2018-го. Був координатором. Знайшов чотирьох знайомих, які облили Катерину сірчаною кислотою. За це отримав 6,5 року тюрми.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у вбивстві Аміни Окуєвої вийшов з-під варти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі