четвер, 13 серпня 2020 07:35

Петро Трембіцький убив мікроавтобусом трьох людей

— Люди збіглися, почався крик. Витягли жінку. Її синок був у крові, плакав. Тягнув батька за руку, кричав: "Вставай". А спасати було вже нікого, — голова селища Перегінське Рожнятівського району на Івано-Франківщині 55-річна Ольга Абрам згадує аварію 9 серпня.

Близько 18:00 біля автозаправки на вул. Січових Стрільців мікроавтобус "Мерседес Віто" протаранив ВАЗ із п'ятьма людьми. Загинув 32-річний Ігор Максимець, його батько Богдан, 52 роки, та мати 57-річна Марта. Дружина водія Яна, 26 років, і 2-річний син — у лікарні. Не доїхали додому трохи більше сотні метрів.

"Мерседесом" керував 26-річний Петро Трембіцький із сусіднього села Закерничне. Рівень алкоголю в його крові перевищував норму в 11 разів. Чоловік не постраждав.

— "Мерс" летів під 200 кілометрів на годину в лоб ВАЗу. Останньому нікуди було втекти, — каже свідок 37-річний Володимир Круць.

За кілька хвилин до місця аварії збіглися майже всі жителі селища. Хотіли побити поліцейських, які приїхали на виклик. Кажуть, Трембіцький часто їздив п'яним, але поліція не реагувала.

— Петро був п'янючий, нічого не соображав. Дивився скляними очима. Того дня він пив спочатку на річці, потім гуляв на хрестинах. Ще як їхав туди — гнав шалено. На тротуари вискакував, люди розбігалися, — продовжує Ольга Василівна. — Петро не вперше так вишиває, але йому завжди сходило з рук. Тиждень тому сама бачила, як ганяє. Дзвонила в поліцію, сказали: "Добре-добре", і все.

Яна Максимець із сином зараз у районній лікарні. У них струс мозку, забої голови, обличчя.

Ігор Максимець — наймолодший із трьох дітей у батьків. Із Яною одружився шість років тому. Працював на нафтових свердловинах у Росії, їздив на сезонні роботи. Його батьки на пенсії. В день аварії всі разом провідували родичів.

— Добра й привітна родина. Господарі гарні. Марта відчувала щось. Сходила до церкви на сповідь, причастилася. А потім поїхали до брата. Він хворий, не ходить. На прощання обняла його, поцілувала й довго махала рукою, — каже Ольга Абрам.

— Страшна втрата. В Ігоря лишилися старші брат і сестра Оксана. Не знаю, як переживе ще одне горе, — додає місцева Ірина Марко. — 12 років тому вона вже втратила чоловіка. Сину їхньому було тоді 3 місяці. Чоловік їздив на заробітки в російський Хабаровськ. Там розбив голову. Привезли сюди, рік пробув у комі й помер. Були дружною сім'єю. В один момент все зруйнувалося.

Петро Трембіцький живе з батьками. Має старших сестру та брата. Працює на лісозаготівельній фірмі під Києвом.

— На жаль, людей не повернеш. Але й пацана шкода, — каже знайомий Трембіцьких Володимир Омельянов, 24 роки. — Щось дурне в голову стукнуло, поламав собі долю.

Жителі Перегінського переконані, що Петро уникне відповідальності.

— У них порядна родина, брат із сестрою ґаздують. А Петька — як виродок, — веде далі Ольга Абрам. — Через нього його батько постійно жив у тривозі. Весь час чекав дзвінка, що малий або вб'ється сам, або когось уб'є. І ключі відбирав, і сварився, а вплинути не міг. Люди побоюються, що аварія зійде Петьці з рук. Бо гроші в батьків є. Заплатять, а він і далі калічитиме людей.

Загиблу родину поховали в Перегінському 12 серпня. Петрові Трембіцькому загрожує до 10 років за ґратами.

Зараз ви читаєте новину «Петро Трембіцький убив мікроавтобусом трьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі