четвер, 12 квітня 2007 07:06

Петро Марцевой повісився на могилі батька

30 березня родина 35-річного Петра Марцевого із села Жавинка під Черніговом відсвяткувала рік від народження доньки. Наступного дня ввечері чоловік завів мопеда й кудись поїхав. Родичі обійшли та обдзвонили всіх знайомих, сусідів — Петра не знайшли. Думали, повернеться вночі.

— Ми знали, що Петро часто їздить до могили батька, який помер півроку тому, — каже мати Петра 60-річна Валентина Марцева. — То цигарки покладе, то просто сидить і мовчить. От і подалися на сільське кладовище.

Зранку біля цвинтаря родичі побачили мопед. На могилі батька побачили й самого Петра. Чоловік сидячи повісився на шлейці торби, яку причепив до хреста.

Петро все життя жив у селі. Три роки тому він упав на подвір"ї й ударився. У голові утворилася гематома. Чоловікові зробили дві операції — вставили в череп металеву пластину. Відтоді у Петра постійно боліла голова, особливо зранку. Він отримав другу групу інвалідності, згодом — третю. Рідні стежили за Петром, бо той кричав від болю.

Півтора року тому Марцевой оженився, народилась дочка Тетяна. Усі жили в батьківській хаті. Чоловік не мав постійного місця роботи — доглядав власне господарство і перебивався тимчасовими заробітками.

— Син дуже хворів, мучився страшенно, — плаче мати. — Постійно пив таблетки: пірацетам, фезам, інші. Вони мало допомагали. У селі кажуть, що пив і не витримав болю, але то неправда.

За вісім місяців Марцеві поховали трьох родичів. Торік у серпні померла баба Петра. На її сороковини на 60-му році життя помер батько Володимир.

У Петра в хаті залишилися дві жінки та грудна дитина. Рідний брат покійного живе в Чернігові.

Валентина Марцева поїхала до Чернігівського Троїцького собору Московського патріархату й попросила архієпископа дозволу поховати сина на кладовищі поряд із батьком. Згоду отримала.

Зараз ви читаєте новину «Петро Марцевой повісився на могилі батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі