вівторок, 09 вересня 2008 07:13

Петро Федоришин судитиметься з "Укрзалізницею" за склянку чаю

Увечері 14 серпня до райлікарні міста Шепетівка на Хмельниччині доставили 28-річного електромонтера Петра Федоришина. Його зняли з потягу. Удень чоловік упав з другої полиці на стіл. Порізав груди.

— Верталися з дружиною з моря, — розповідає Петро. — Під"їжджали до станції Козятин. Я виліз на другу полку. Задрімав. Тут поїзд шарпонуло. Я впав на столик. Коли падав, устиг підставити руку. У боці відчув різкий біль. Думав, плече зламав. Дивлюся: збоку три різані рани, починають набрякати.

Із полиці Петро упав на порожню склянку. Скло на кілька сантиметрів увійшло в тіло. До найближчої станції залишалося 30 хв.

— Витягнув кусок скла, що стирчав, — продовжує. — Дружина намочила рушник. Ним затис рану, щоб не кровила. У Козятині зайшов фельдшер. Уколов знеболювальне. Предложив зійти, аби зашити рани. Я не захотів — краще додому.

Від Козятина до Шепетівки, звідки Петро родом, потяг їде 3 год. За цей час чоловік тричі непритомнів. Із Шепетівки Федоришина перевели до обласної лікарні.

Скло на кілька сантиметрів увійшло в тіло

— У Шепетівську райлікарню пацієнта доставили у важкому стані. Він втратив багато крові, — розповідає Раймонд Франковський, завідуючий торакального відділення (де лікують органи грудної клітки. — "ГПУ") обласної лікарні. — Найгіршими були внутрішні крововиливи. До нас пацієнта перевели в стані середньої важкості. Про виписку говорити рано. Можуть бути ускладнення. Склянка не стерильна — рана може гноїтися.

Федоришин планує подати на "Укрзалізницю" до суду.

— Зараз головне одужати, — каже Петро. — Розумію, наскільки важко буде судитися та скільки на це піде нервів. Чув, що в тому вагоні це вперше люди падають із верхніх полок.

— Усі пасажири при наявності проїзного документа застраховані під час поїздки, — зазначають в "Укрзалізниці". — Чоловік може отримати компенсацію за втрачену працездатність через нещасний випадок.

Життя кожного пасажира застраховане на 51 тис. грн. За день втраченої працездатності Федоришин має право отримати 102 грн, однак загалом не більше як 25,5 тис.  Працівники залізниці рядять Петрові звернутися до страхової компанії, яка зазначена в квитку.

— Склянки зі столу провідник може забрати лише за вимогою пасажира, — відказують залізничники.

Зараз ви читаєте новину «Петро Федоришин судитиметься з "Укрзалізницею" за склянку чаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі