четвер, 25 вересня 2008 07:14

Петра Колісніченка закрив у погребі знайомий

Автор: фото надане прес-службою УМВС України у Чернігівській області
  Петро Колісніченко виходить з погреба. Після цього він занедужав на запалення легень
Петро Колісніченко виходить з погреба. Після цього він занедужав на запалення легень

Майже 12 год. просидів у вологому погребі 53-річний Петро Колісніченко з села Актове Вознесенського району Миколаївської області. Його викрав і зачинив колишній односелець Микола Волошин, 41 рік.

Петро Колісніченко працює завгоспом у школі. Разом із дружиною тримають кількох корів, відгодовують телят.

— Зранку 13 вересня гнав корів на пасовисько, — згадує чоловік. — Вулиця була безлюдна. Раптом під"їздить іномарка, вискакують троє в чорних масках з автоматами, пістолетами, дубинками і до мене. А з ними односелець Микола Волошин. Кинулися лупцювати. Наділи дві пари наручників, обмотали голову скотчем, якраз по очах, натягли чорну шапку. "Чого хочете?" — питаю. А вони: "Ми — другий відділ. Будемо розбиратися в міліції".

Чоловіка повезли у село Батурин Бахмацького району Чернігівської області.

— Їхали довго. Тричі заправлялися, по 20 літрів, — веде далі Колісніченко. — Швидкість доходила до 160 кілометрів за годину. Жодного разу не випустили. Приїхали у циганське подвір"я. Двоє бандюг десь поділися, двоє потягли мене в погріб. Поставили відро, кружку чаю і шмат хліба.

Чоловік не розумів, чому його кидають до темниці.

— Питав Волошина: "Коля, що сталося?", — продовжує Колісніченко. — А він: "Сказали тебе привезти. Прийде дільничний, розбереться".

Петро Колісніченко просидів майже 12 год. Їсти не міг. На його пошуки кинулися родичі.

— У нас був повний двір міліції, — згадує дружина Колісніченка Наталія. — Подзвонила кумі, вона своїм кумам, усе село збіглося. У нас 648 людей живуть, всі пропонували допомогу. Дивилися під кожним кущем, камінцем.

Близько першої ночі до погреба зайшли міліціонери. Бранця звільнили. Нині він лікує запалення легень у лікарні Миколаєва.

Написав у газету оголошення, що хоче женитися на мультимільйонерші

— Волошину здавалося, що я причетний до смерті його батьків, — каже Колісніченко. — Хоча вони померли від хвороб. Думав, що моя дружина, вона працює начальником пошти, начебто взяла його паспорт і отримала якісь 25 тисяч гривень. Подєльникам пояснював, що я здав 20 бичків, маю купу грошей. Насправді в мене два бички. Я не хочу, щоб його судили. Він — хвора людина. Розумний же не написав би в районну газету оголошення, що хоче женитися на мультимільйонерші. Усе село сміялося.

Проти Миколи Волошина та його спільників порушили кримінальну справу. Чоловікам загрожує до 10 років в"язниці.

Раніше Волошин жив у Актовому. Мав дружину, доньку. Захоплювався лотереєю. Мріяв виграти джек-пот. Сім років тому купив квитка. Однак телевізора і радіо не мав. Попросив Наталію Колісніченко перевірити виграш. Жінка саме в той час пішла у відпустку.

— Відтоді Наталя стала якась нервова, — розповідає Микола міліціонерам. — Сказала, що квиток не виграв. Але я чув, що джек-пот зірвали. Зрозумів, що мене дурять, але доказів не мав.

Останнім часом Микола жив у Батурині у ромській родині. Працював охоронцем у Батуринській фортеці. 19 вересня мав одружуватися з циганкою. Підговорив майбутніх родичів проти Колісніченка. Пообіцяв їм по мільйону гривень.

— Розумію, що скоїв злочин, — кається Микола. — У мене не було радника, який би наставив на шлях. Тепер весілля не буде. Життя моє, моєї жінки і тих хлопців зламане. Прошу пробачення у Петра.

Зараз ви читаєте новину «Петра Колісніченка закрив у погребі знайомий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі