пʼятниця, 04 квітня 2008 07:09

Першокурсницю катували чотири години

Першокурсницю катували чотири години

18 березня в місті Кременчук Полтавської області зникла 15-річна Валерія, учениця профтехучилища N26. Дівчина не повернулася з навчання. Її шукали батьки та правоохоронці. За два дні вона прийшла до рідної тітки. Голова побита, на тілі — синці.

— Не впізнав доньки, коли знайшов, — розповідає батько дівчини Ігор Петрович, 36 років. — Усе обличчя запухле. Замість очей — щілинки.

Валерія навчається на першому курсі. Опановує професію водія крана. Її мама померла від раку легень 10 років тому. Дівчина жила у Криму з бабусею, останні три роки мешкає з батьком і мачухою в селі Рокитне Кременчуцького району. У лікарні просить її не фотографувати та не записувати прізвища.

— Доня залякана до смерті, її погрожували вбити, — зітхає батько. — Подруги катували її чотири години, потім голу залишили на два дні на холодній підлозі в якійсь хаті. Хотіли, щоб швидше померла. Погрожували закопати на цвинтарі. Потім відпустили. Дівчата  кажуть, що побили через якогось хлопця.

Валерія перебуває в райлікарні. Вечір 18 березня згадує неохоче.

— Ми зустрілися в павільйоні дитсадка з одногрупницею Інною та ще двома ровесницями, — розповідає. — Випили. Усе було нормально. Потім дівчата почали мені давати ляпаси, бити ногами.

Рани обробляли горілкою та зубною пастою

— Коли ми з нею говорили, дівчина постійно оглядалася й плакала, — розповідає Яна Холодна з обласної міліції. — Її били по обличчю руками й ногами, стрибали на грудях, випалювали волосся запальничкою. Із конспектів дівчини зробили вогнище й намагалися її туди штовхнути. Щоб не спалахнула, обливали водою. Рани дезінфікували горілкою.

Після тортур Валерію повели на дачу однієї з дівчат.

— Тримали її там, доки не загояться рани та не зійдуть синці, — продовжує Яна Холодна. — Дівчина кричала від болю, та її примусили йти пішки кілометрів зо п"ять. Два дні годували помиями, рани обробляли горілкою та зубною пастою. Однак вони ставали більшими, тому її відпустили.

Одна з нападниць забрала у Валерії гаманець. Там лежали 10 грн і пластикова студентська картка. Дівчина зняла 200 грн і купила собі брюки.

Усіх трьох нападниць затримали, порушили кримінальну справу. Їм загрожує по п"ять років ув"язнення. На допитах вони перекладають вину одна на одну, плутаються у свідченнях.

Дві з обвинувачених були студентками цього самого ПТУ. Їх із закладу виключили. Третя, 16-річна, навчається з потерпілою.

Зараз ви читаєте новину «Першокурсницю катували чотири години ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі