середа, 21 березня 2007 17:30

Пенсіонерка замовила вбивство племінника

До Управління по боротьбі з організованою злочинністю Вінницької області на початку лютого звернувся власний таємний інформатор. Повідомив, що колишня медсестра 55-річна пенсіонерка Олена з райцентру Тиврів хоче вбити свого племінника Руслана й шукає, хто б це міг зробити.

— Ми почали перевіряти, — каже "ГПУ" заступник начальника обласного УБОЗу Микола Шелюховський, 39 років. — Стежили за кожним кроком Руслана, охороняли.

Олена з чоловіком жила у власному будинку в Тиврові, що за 25 км від обласного центру. Обидві її доньки заміжні. Одна живе окремо, друга — з батьками. Ті мріяли купити їй квартиру, але грошей не було.

Рідна сестра Олени мешкала у трикімнатній квартирі в престижному вінницькому районі Вишеньки. Нині така коштує близько $100 тис. Кілька років тому жінка померла, залишивши квартиру прийомному синові Руслану. Той розлучений, часто їздив на заробітки. Щоб із квартирою нічого не трапилося, оформив юридичне доручення на тітку.

Коли племінника не було в місті, Олена попросила лікаря вінницької психлікарні за винагороду (8 тис. грн) визнати родича психічно хворим. Хотіла оформити житло на себе. Медик відмовив. Тоді знайомий порадив жінці убити Руслана. Пенсіонерка попросили колишнього в"язня знайти кілера.

— Наш працівник зустрівся з Оленою, представився вбивцею — так він грав відведену йому роль, — веде далі Шелюховський. — Вони довго розмовляли, й зрештою наш чоловік погодився на вбивство. За ціну торгувалися з півгодини. Зійшлися на чотирьох тисячах доларів.

Олена вимагала закопати тіло глибоко в землю й у жодному разі не кидати під лід. Боялася, що можуть знайти. Заплатила кількасот доларів авансу. Решту обіцяла віддати, коли отримає фото вбитого й продасть його квартиру.

Руслан знову зійшовся з дружиною Мариною. Тітка зрозуміла, що вона також претендує на квартиру, і ще раз зустрілася з "кілером". За $1,5 тис. пропонувала вбити і дружину племінника. Той погодився.

Правоохоронці купили на базарі свинячої крові, запросили театрального гримера й інсценували вбивство. Фото віддали "кілерові". 21 лютого той передав знімки Олені. Жінка сховала їх до кишені й віддала гроші. Не встигли розійтися, як її затримали. Пенсіонерка відмовлялася від усього. Казала, що фотокартки знайшла в поштовій скриньці. Коли дізналася, що все було зафіксовано на плівку, зізналася.

Проти Олени порушили кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерка замовила вбивство племінника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі