пʼятниця, 09 листопада 2018 07:41

Павло Пуцак морив голодом матір

— Жінки, як побачили бабу Броню, сліз не могли стримати. Від неї лишилися одна шкура і кістки, — каже 45-річний Ярослав Лопатюк, голова селища Бродецьке Козятинського району на Вінниччині.

Його односельчанку 78-річну Броні­славу Андрощук морив голодом син Павло Пуцак, 54 роки. Не пускав до неї сусідів, медиків. Забороняв матері виходити з хати. Жінка втратила понад 20 кг ваги. 2 листопада її забрали до реанімації районної лікарні.

— Сусіди поскаржилися, що баби Броні від літа ніхто не бачив. Її син третій день п'є, в хаті не протоплює, — розповідає Лопатюк. — Викликав поліцію. Павло їх не впустив, сказав приїжджати наступного дня. Але ситуація повторилася. Тоді поліцейський вліз через вікно, відчинив двері. У хаті Пуцак більш-менш прибрав, натопив. Та з їжі навіть яблучка і ложки води не було. Броніслава Макарівна не могла підвестися з ліжка. Була геть виснажена. У лікарню її забрали з вагою 40 кілограмів.

Павло — єдиний син Броніслави Андрощук. Раніше працював трактористом у радгоспі. Зараз безробітний. Живе за рахунок материної пенсії та трьох паїв.

— Павла розбалували мати й тітка, яка жила біля них. Власних дітей не мала. Виріс непутьовим, — додає Ярослав Стані­славович. — Пуцак був одружений кілька разів, має дорослих дітей. Проте з одним не спілкується, інших не визнає. Пиячить, коли є гроші. Про матір не дбає. Вона сліпа на обидва ока, має катаракту.

Деякий час її сусіди навідували, годували. У червні поскаржилися, що Павло ображає матір. Ми вирішили направити її в соціальний центр, що в сусідній Махнівці, — говорить Лопатюк. — Син підняв на ноги, кого міг. І громадська організація з прав людини звинуватила нас, що вкрали жінку з хати. Мусили повернути її додому.

— Броніслава Андрощук підтвердила, що син тримав її під замком. Медиків не викликав, ліків не давав, — каже Ірина Вихованець із Вінницької обласної прокуратури.

Павла Пуцака за недогляд матері можуть оштрафувати або арештувати на шість місяців.

Зараз ви читаєте новину «Павло Пуцак морив голодом матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі