вівторок, 14 травня 2019 07:10

Павла Арсентьєва вбили за 12 тисяч гривень

У Жовкві на Львівщині троє хлопців за борг 12 тис. грн убили 17-річного Павла Арсентьєва. Тіло закопали. Його знайшли 25 квітня — через 12 днів після зникнення.

— Хлопця лупцювали у підвалі приватного дому. Коли зрозуміли, що він мертвий, віднесли за хату й закопали. Перед цим сфотографували, — каже 39-річний Андрій Коцур, начальник Жовківського відділу поліції. — Один із хлопців скинув знімок своєму другові. А той заявив у поліцію. Усі троє визнають провину, але не каються.

Павло Арсентьєв родом із села Костеїв Жовківського району Львівської області. Останнім часом жив окремо від родичів у Жовкві.

— За братом хлопці прийшли увечері, повели кудись, — розповідає 33-річний Олег Ленчук. — Уночі Паша мені подзвонив. Просив грошей. Скільки — не уточнив. Я сказав, що лишніх не маю. У мене сім'я, діти. Та й ображало, що згадував про мене, коли щось треба. За півгодини подзвонили й ті хлопці. Сказали, Павло винен їм гроші. Якщо не поверне — битимуть. Просив не робити цього. Запевнив, що борг віддасть. Ніби погодилися. Обіцяли брата відпустити.

До сестри загиблого 26-річної Марії Демус тієї ночі дзвонила дівчина Павла.

— Її залякали. Казала, що гроші вже потрібні. Такої суми ми не мали, — додає Олег Ленчук. — А потім Павло пропав. Періодично таке траплялося. Він був скритний, про життя нічого не розказував. Різноробом їздив по району. Я й подумав, що подався заробляти. 25 квітня мені подзвонили із Жовківської поліції, аби упізнав тіло брата. Мене мучить совість. Спати не можу. Подумати не міг, що все так закінчиться.

Підозрюваних у вбивстві тримають під вартою. Двом із них по 17 років, третьому — 15. Їх можуть ув'язнити на 10 років.

— Коли Павла вбивали у підвалі, матір одного з хлопців була в домі. Казала, що нічого не чула, бо спала, — каже Олег. — Сім'ї у хлопців неблагополучні. Батьки п'ющі.

Слідчі мають дві версії, чому вбили хлопця. Перша — Павло був винен гроші приятелям, які його забили. Друга — з нього мали вибити борг для третьої особи. Тому й фотографували, аби прозвітувати. Випадково знімок скинули не туди.

Зараз ви читаєте новину «Павла Арсентьєва вбили за 12 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі