вівторок, 03 липня 2007 07:09

Партію "Собор" можуть виселити

"Господар квартири Дмитро Шухмахер уклав із нашою фірмою договір про оренду цього приміщення, тож давайте якось вирішувати", — кажуть лідеру Української республіканської партії "Собор" Анатолієві Матвієнку представники підприємства "Континент Фіш", яке продає продукти харчування. Їх шестеро. 22 червня вони прийшли до центрального офісу партії на столичній вул. Червоноармійській, 43/16.

— Пропустіть їх, хай зайдуть, — голосно каже Анатолій Матвієнко охоронцям офісу й відчиняє двері. А сам непомітно зникає з офісу.

Суміжні квартири N1 і N2 об"єднані й переобладані на офіс, зроблений євроремонт. "Соборівці" запрошують усіх до залу засідань. Керівник секретаріату партії Микола Баландюк сідає за стіл і запрошує представника господаря квартир Лідію Рудейко та заступника директора "Континент Фіш" Олексія Шляхова.

— Ось договір власника з нашою фірмою на оренду двох квартир, — починає Шляхов. — У вас був договір лише на одну. Давайте ми займемо хоч другу квартиру.

— У нас теж є договір — такий, як і у вас, — відповідає Баландюк. — Він безстроковий. Ніхто і нічого з вас займати тут не буде.

Будинок 43/16 на Червоноармійській — майже центр Києва. Це "сталінка". Поряд — метро Республіканський стадіон. Квартири N1 і N2 належать громадянинові Ізраїлю Дмитрові Шухмахеру. Він купив їх 9 липня 2001 року. Площа першої — 82 кв. м, другої — 70.

Шухмахер постійно живе в Ізраїлі, приїжджає до Києва рідко. 2003-го доручив Василеві Грицику управляти своїми квартирами. Довіреність виписав на три роки. Той здавав житло в оренду.

Позаторік Грицик уклав безстроковий договір із заступником керівника секретаріату УРП "Собор" Михайлом Довбенком на оренду 40,3 квадрата. "Орендна плата встановлюється в розмірі комунальних платежів", — сказано в угоді.

Зараз Шухмахер доручив розпоряджатися квартирами Лідії Рудейко. Вона вирішила змінити орендарів і 30 травня уклала договір з фірмою "Континент Фіш".

Під час розмови з Ізраїлю зателефонував Дмитро Шухмахер. По мобілці попросив "соборівців" виселитися. Голова секретаріату партії нічого не відповів і віддав слухавку.

— Хай все вирішує суд, — каже Микола Баландюк новому представникові господаря. — Але хочу сказати, що в юриспруденції існує такий момент: перший у часі — перший у праві. Коли ви прийшли до кінотеатру і побачили своє місце зайнятим, ту людину звідти не виженуть. Нове місце шукатиме той, хто прийшов пізніше.

— Так, але ви зайняли дві квартири, хоч договір маєте на одну, — відповідають йому.

Майже опівночі до офісу повертається Анатолій Матвієнко — разом із народним депутатом-"нашоукраїнецем" Миколою Яковиною, начальником Печерського райвідділу міліції Олександром Тирищуком. Після цього представники фірми "Континент Фіш" залишають квартиру.

Зараз ви читаєте новину «Партію "Собор" можуть виселити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі