середа, 23 липня 2008 07:07

Пам"ятник Леніну у Кременчуці стоїть без голови

19 липня пам"ятнику Леніну в місті Кременчук на Полтавщині відбили голову. Мешканці найближчих житлових будинків нічого не чули.

— Його розбили вночі, по-воровськи, коли всі сплять, — каже перший секретар міського осередку комуністичної партії України Володимир Шапран, 70 років. Він о 16.00 того дня побачив побитий пам"ятник і повідомив міліцію. — Так, звичайно, роблять фашисти й недобиті бандерівці. Вважаю, що Ленін зробив набагато більше, ніж Грушевський чи Петлюра. Зрозуміло, що це кілька чоловік приїхали машиною й таке скоїли.

Пам"ятник Володимирові Леніну із постаментом заввишки 3,5 м виготовили з бетону в 1960-х. Пофарбували в бронзовий колір. Установили його по просп. Полтавському на околиці міста.

У квітні 2008 року пам"ятнику зробили капітальний ремонт.

— Уклали в нього гроші, обклали мармуровою плиткою, очистили від нашарувань і пофарбували, — веде далі Шапран. — Одразу після того якісь вандали вимазали його мазутом. Ми, комуністи, все відмили. Тепер знову пошкодили. Ми проти знесення пам"ятників комунізму, бо це наша історія. У травні до нього приходять тисячі людей.

Пам"ятник руйнують уперше. Місцеві комуністи просять людей допомогти спіймати зловмисників.

— Голову знайшли, вона лежала за 50 метрів від постаменту, — каже Анна Волювач із міського управління міліції. — Виявили незначні пошкодження основи пам"ятника. Ми опитали людей, продавців прилеглих магазинів, однак інформації немає.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Леніну у Кременчуці стоїть без голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі