вівторок, 12 січня 2016 05:40

"Отчім міг мене вдарити по голові з кулака"

— Я приходив із школи, і мій отчім міг мене побить ремньом за те, шо я приніс сємьорку. Ілі за те, шо я неправильно здєлав уроки. Було даже таке, шо міг вдарити по голові з кулака. Він сім год із нами живе, — розповів правоохоронцям 11-річний Богдан Фурман із Черкас. 8 липня торік хлопець утік із дому з 25-річним Ігорем Палієнком, знайомим батьків. 4 січня дитину знайшли в землянці на березі Дніпра неподалік розважального центру "Рів'єра". Богдан весь цей час здавав металолом, харчувався на смітниках. До матері повертатися не хоче. Його забрала до себе сестра Світлана. Ігоря Палієнка поліція не затримувала.

— Ми приютили Ігоря в травні. Пожаліли, бо не мав, де жити. А через два місяці він пропав із нашим сином. Богданчик ніколи б із дому сам не пішов, — розповідає 43-річна Надія Фурман із Черкас.

Надія з цивільним чоловіком 30-річним Богданом живе в двокімнатній квартирі на вул. Калініна. Працює оператором лінії на консервному заводі "Верес". Має старших дочок 24-річну Ларису та Світлану, 22 роки. Вони зі своїми родинами живуть окремо.

— Ігор спав спочатку в нашій із чоловіком кімнаті на матрасі. Тоді Богдан позвав його до себе. І він там ночував. За проживання з нього не брали. Вони з сином разом вчили англійський, робили зарядку, бігали, — додає Надія. — Ігор ходив із моїм чоловіком збирати металолом. Нам казав, що його матір п'є і вигнала його з дому. Я прийшла додому 8 липня біля 20.30. Богдана не було. Кинулася шукати на вулиці. Бігала, але ніде його не знайшла. Телефон не брав. На другий день шукали, де могли. Дитина пропала перший раз, я не знала куди йти. У міліцію заявили 11-го. Сусіди бачили хлопців увечері перед тим, як я прийшла. Ігор спакував свої речі і з Богданом на велосипеді кудись їхав. У нас навіть у мислях не було, що він може забрати дитину. Ми говорили з родичкою Ігоря. Він нам брехав. Його матір померла. Історію про п'яницю, яка його б'є, — придумав.

Богдан закінчив четвертий клас школи №21. Перший семестр п'ятого класу про­пустив.

— Він дуже добрий. Любить малювати. З конструктора різні фігури робити. Міг навіть пожарити омлет, хоча ми його до плити не дуже пускаємо, — каже Надія Фурман.

— Мама та вітчим пиячили й ображали хлопчика. Родина живе бідно. Збирають металолом, — говорить 33-річний Дмитро Грищенко з поліції Черкаської області.

— Служба в справах дітей вирішує, чи позбавляти матір прав на хлопчика. Його можуть передати під опіку повнолітньої сестри, — говорить 39-річна Світлана Андрійченко з обласної прокуратури. — Сусіди нормально характеризують сім'ю Фурманів. Мама працює, Богдан ходив до школи. Будуть перевіряти, чи справді було насилля з боку вітчима. Підстав для порушення справи в нас нема.

Зараз ви читаєте новину «"Отчім міг мене вдарити по голові з кулака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі