пʼятниця, 13 вересня 2019 07:26

Ольгу Ларкіну чоловік викинув із четвертого поверху

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/KARINA.KOROGOD
  Харків’янка Ольга Ларкіна майже тиждень лежить у реанімації міської клінічної лікарні імені Олександра Мещанінова. Скалічилася після падіння з четвертого поверху
Харків’янка Ольга Ларкіна майже тиждень лежить у реанімації міської клінічної лікарні імені Олександра Мещанінова. Скалічилася після падіння з четвертого поверху

— Оля сама бы не выпрыгнула в окно. Она без вредных привычек, абсолютно спокойная женщина и безумно любит своих детей. Страшно представить, что пережила, — харків'янка 31-річна Наталія Журавська говорить про подругу Ольгу Ларкіну, 33 роки.

Уранці 7 серпня вона випала з вікна кухні на четвертому поверсі після побоїв чоловіка 34-річного Артура Щербакова. Лишилася жива, але сильно скалічилася. Має струс мозку, роздроблений таз, розрив правої нирки, забій м'яких тканин голови, перелом стегон, лівої гомілки, внутрішню кровотечу. Її рятують у реанімації Харківської міської клінічної лікарні ім. Олександра Мещанінова.

Артур і Ольга разом 10 років. Виховують спільного сина й доньку жінки від попередніх стосунків. Вона працює в кондитерському цеху супермаркету. Напередодні трагедії в Ольги була нічна зміна до шостої ранку. Коли повернулася — вдома почалася сварка.

— Знаю Олю більш як 20 років. Добра, роботяща. Сама тягла родину. І про Артура піклувалася, аби мав, що вдягнути і з'їсти, — розповідає Наталія. — Він постійної роботи не мав. Час від часу працював, де доведеться. Раніше травкою балувався, любив покурити. Недавно пересікалася з ним на зупинці. На людях — ввічливий, усміхається всім. А вдома не раз піднімав на Олю руку. Якось вона не витримала, забрала дітей і пішла до матері. Він на колінах просив, аби вернулася.

— С Олей с садика дружим. В школе отличницей была, — додає 33-річна Ніла Проць. — У них з Артуром спочатку були гарні відносини. Приховував, що має наркозалежність. Згодом усе відкрилося. Почав вимагати в неї гроші на дозу. Жили в квартирі Артура з його мамою і бабушкою, в якої інвалідність. Сусіди кажуть, він компанії водив. Постійно наркота, п'янки. І ніхто не міг нічого вдіяти.

Кілька останніх місяців Ольга з Артуром мешкали окремо.

— Он звонил Оле в тот день. Не знаю, что говорил. Но после смены она пошла к нему домой, — каже Карина Корогод, двоюрідна сестра Артура Щербакова. — Там він її закрив, бив і душив. Вийти з кухні вона не могла. Була в шоковому стані. Думали, сама вистрибнула у вікно, аби врятуватися. Згодом Оля розповіла, як все було.

Раніше мати Ольги зверталася до поліції зі скаргами на зятя, проте там не реагували, каже. Після останнього випадку правоохоронці теж не одразу відкрили провадження, за словами очевидців. Артура Щербакова затримали і за кілька годин відпустили.

— Поліцейські приїхали на виклик, оформили як суїцид. Це грозило Олі позбавленням батьківства. Пізніше Артур біля лікарні кидався на мою маму, вона викликала патрульних. При них погрожував, що відріже їй носа. Мама написала на нього заяву. Поліцейські забрали Артура у відділок і через пару годин відпустили, — продовжує Карина. — Він повернувся додому, ми повторно викликали патрульку. Сказали, що в його матері на телефоні є відео. На ньому Артур під важкими наркотиками з ножем у руках. Показали розпоротий диван, просили про допомогу. Боялися, що вночі сполохає маму і лежачу бабу. Відео ніхто не захотів дивитися. Патрульні сказали: "Не переживайте, йому не вистачить духу". І попросили більше їх не викликати, бо оштрафують. Ми поїхали в райвідділ дізнаватися, хто веде справу. Виявилося, ніякої заяви на Артура там немає.

9 вересня Щербакова все ж затримали. Справу розслідують як замах на вбивство. Слідчі встановили, що жінка не вистрибнула. Її виштовхав чоловік.

— Основна версія, що чоловік запідозрив жінку в зраді, — каже Іван Невідомий із місцевої прокуратури №5. — У розпал сварки побив дружину, а потім штовхнув у відкрите вікно. Раніше чоловіка не раз притягували до адміністративної відповідальності за насильство в сім'ї.

Поліцейські, які виїжджали на місце, дійсно спочатку відкрили провадження за статтею "нещасний випадок" із приміткою "самогубство". Після допиту потерпілої справу перекваліфікували.

— Кілька днів жінка була непритомна, — каже Віта Дубовик з обласної прокуратури. — Коли прийшла до тями, розповіла, що з вікна її викинув власний чоловік.

11 вересня Артура Щербакова арештували без права на заставу. У суді стверджував, що Ольга його обмовила. Коли вистрибнула з вікна — він був у ванній.

— Мы поругались, а она ни с того ни с сего выпрыгнула, — каже. — Виправдає мене, коли їй стане краще.

— Жінка давала покази під дією наркозу. Тому можуть бути змінені, — говорить адвокат підозрюваного Дар'я Назаренко.

У справі призначили експертизи. Артура Щербакова можуть ув'язнити на 15 років.

Ользі Ларкіній зробили операцію. На неї чекає тривале лікування, за словами медиків. Її дітьми опікується мати.

Зараз ви читаєте новину «Ольгу Ларкіну чоловік викинув із четвертого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі