четвер, 30 липня 2020 06:25

Олексія Кучапіна знайшли мертвим в орендованій квартирі

25 липня в Лютеранській церкві святої Катерини у столиці прощалися із 39-річним Олексієм Кучапіним. Був волонтером і засновником громадської організації "Дім милосердя", яка опікується безхатьками.

16 липня Кучапін сказав дружині, що їхатиме в Дніпро у справах, і зник. За п'ять днів його знайшли мертвим в орендованій столичній квартирі.

— Помешкання чоловік орендував 15 липня, — говорить Наталія Федоровська зі столичної поліції. — Власник попередив, що днями прийде майстер, встановлювати кондиціонер. Однак орендар перестав виходити на зв'язок. Двері у квартиру були зачинені зсередини. Власник житла викликав поліцію.

У помешканні, окрім документів та особистих речей померлого, знайшли 11 пігулок білого кольору та записку. Її прочитали на похоронах Кучапіна:

"Я виріс без батька на вулиці й мені щодня доводилося робити вибір між злом і добром. Частіше я вибирав зло. Сподіваюся, Бог мене помилує заради Ісуса".

Остаточну причину смерті волонтера назвуть після висновків експертів. Слідів насилля на тілі не виявили, кажуть у поліції.

Не всі знайомі Кучапіна вірять у версію самогубства. Припускають, що волонтера вбили. Він ви­зволяв людей із трудового рабства. Допомагав тим, у кого відібрали квартиру. Мовляв, багатьом був не­зручний.

— Його дружині тільки ­після похорону показали матеріали слідства. До того бачила лише тіло Олексія після розтину, — говорить фотограф 51-річний Олександр Чекменьов. Він працював разом із Кучапіним майже три роки. — Під час прощання пастор зачитав частину записки. Насправді був цілий лист. Його важко сприймати. Відчуття, що немає початку. Крім того, ні слова не згадується про дружину та доньку. Олексій був дуже побожною людиною. Складно уявити, аби зважився на такий крок.

Товариші волонтера із громадської організації "Дім милосердя" та його родичі у версії слідства не сумніваються. Кажуть, почерк у передсмертній записці — Олексія. Мотив він також пояснив.

У Кучапіна залишилися дружина Олена та новонароджена донька Емма.

Зараз ви читаєте новину «Олексія Кучапіна знайшли мертвим в орендованій квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі