вівторок, 22 січня 2008 07:08

Олексій Тимошенко помер після шкільних змагань

Автор: фото з архіву сім’ї Тимошенків
  Олексій Тимошенко на фото з випускного альбому дев’ятого класу Полтавської гімназії №32
Олексій Тимошенко на фото з випускного альбому дев’ятого класу Полтавської гімназії №32

Десятикласник Полтавської гімназії N32 Олексій Тимошенко помер після того, як торік 25 грудня на змаганнях із баскетболу його побив учень 11-го класу Дмитро Мусієнко. Сталося це на щорічному турнірі пам"яті колишнього вчителя фізкультури Віталія Панченка. Турнір був тринадцятим.

За правилами, на змаганнях має бути щонайменше п"ять дорослих: суддя, секретар, медик, класний керівник чи хтось із батьків. Однак була лише суддя і вчителька фізкультури Наталія Остапенко. Одинадцятикласники випереджали суперників на 40 очок. Мусієнко з Тимошенком кілька разів стикалися під час гри, за що отримали зауваження.

— Дмитро підскочив і вдарив сина в ніс, потім додав у вухо, — згадує 35-річна Наталія Тимошенко, мати Олексія. Очі жінки червоні від сліз. — Льоша й отямитися не встиг. Схопився за стінку в спортзалі, із носа заюшила кров. Ми відвезли його до лікарні.

У хлопця виявили струс мозку, перелом і забій носа. Відпустили додому.

— Увечері Льоші стало погано, — говорить мати. — Ми повезли його назад у лікарню. Син упав у кому, а лікарі казали, що спить.

Олексієві зробили дві операції. Після другої він помер, не прийшовши до тями. Хлопця поховали на тому самому кладовищі, що й учителя Панченка.

Наталія Тимошенко працює економістом у відділенні "Укрсиббанку", її чоловік Ігор, 38 років, — електромеханік мережі мобільного зв"язку МТС. Вони хочуть домогтися, щоб покарали Дмитра Мусієнка, учителів і лікарів.

— Смерть сина вчителі називають нещасним випадком, — плаче жінка. — Не хочуть відповідати за те, що залишили дітей без нагляду.

Син упав у кому, а лікарі казали, що спить

Олексій навчався добре. На шкільних вечорах часто був ведучим, брав участь у змаганнях зі спортивного орієнтування. 19 грудня грав роль Святого Миколая на святі в 6-річного брата Ярослава.

— Завжди охайний, у діловому костюмі, сорочці й краватці, — каже про хлопця заступник директора школи Тетяна Кирієнко.

— Льоша для всіх нас був авторитетом, — додає однокласниця Анастасія Попович. — Часто виручав, любив справедливість, заступався за невинних. А під час перерв пародіював нас. Підмітить, хто що ляпне на уроці, і жартує.

16-річний Дмитро Мусієнко також добре навчається. П"ять років тренується в секції з баскетболу в міській дитячо-юнацькій спортивній школі N2. Має другий дорослий спортивний розряд, звання кращого снайпера серед школярів. Очолює збірну школи з баскетболу.

— Він дійсно імпульсивний, — визнає тренер Юрій Панасюк. — Однак жорстко ніколи не грав.

— Після того випадку в Діми стався нервовий зрив. Чотири дні лежав у лікарні, — каже мати хлопця Наталія Мусієнко, 35 років. — Я дзвонила до Наталії Вікторівни, хотіла оплатити лікування, покласти Олексія в київську клініку. Вона не схотіла зі мною спілкуватися.

Міліціонери порушили кримінальну справу за фактом нанесення тілесних ушкоджень, які спричинили смерть.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Тимошенко помер після шкільних змагань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі