четвер, 11 вересня 2008 07:06

Олексій Костюк повісився у райвідділі міліції

26 серпня у селі Сальник Калинівського району на Вінниччині поховали 34-річного Олексія Костюка. За три дні до того він повісився у райвідділі міліції. Переймався, що сяде у в"язницю за вбивство тестя Володимира Рябенького, 69 років.

Костюк працював трактористом у приватного підприємця. Вісім років жив із Тетяною Рябенькою у цивільному шлюбі. Подружжя мешкало в Калинівці. Від першого чоловіка жінка мала трьох дітей: 19-річного Володимира, 13-річну Каріну й Артура, 11 років. У шлюбі з Костюком народила ще трьох — Аліну, 6 років, Катерину, 3 роки, і 2-річного Ярослава.

— На третій рік життя Альоша почав випивати. Дітей бив, мені зуби повибивав, — зітхає Тетяна Рябенька, 40 років. — Як родилася Катя, то сказав: "Залиш її в больниці, Аліни хватить". А я йому: " Це Бог дав. Аборт ніколи не буду робити". Тепер батька мого забив, сам повішався. Дітей лишив.

17 серпня жінка з дітьми пішла до сусідки, дивилися телевізор.

— Чую, батько кличе: "Таня! Забиває!!!", — згадує жінка. — Вибігаю, а Альоша батька руками й ногами б"є. До цього око йому виколов, кидався з сокирою. А батько мовчав. Син Артур міліцію визвав. Сказав їм, що отчим забив дєдушку. Тільки тоді вони відреагували. А я скільки визивала — не приїжджали. Мовляв, сімейні сварки.

Олексія забрали до міліції. Володимира Рябенького повезла до лікарні старша донька Надія. За два дні чоловік помер від перелому ребер, травм легенів.

— Якби міліція вчасно реагувала, то цього всього не було би, — веде далі Тетяна Рябенька. — Казали, Альоша тричі хотів вішатися.

Слідчий районної прокуратури 44-річний Петро Поліщук каже, що кримінальну справу не порушуватимуть.

— Костюк не заслуговує уваги, щоб про нього писали в газеті, — говорить начальник Калинівського райвідділу міліції Микола Господарець. — Повішався тоді, як йому сказали, що буде нести вину за вбивство тестя. Так рішив собі щось.

Жінку та дітей на похорон не покликали

Родичі Костюка звинувачують у його смерті Тетяну Рябеньку. Жінку та дітей на похорон не покликали. Вони приїхали у Сальник, однак процесія вже скінчилася. Мовчки залишили на могилі вінок.

— Його рідня звонила. Кажуть: "Ти свого добилася, хтіла посадити, а він помер", — плаче жінка. — Батька мого забив, а я ще й винна. Він відчував, що помре. Питав, чи прийду до нього на кладбіще. Я ще й жартувала: "Ще й пам"ятника тобі поставлю". Тепер є кому ставити. А оце вчора Артурчику приснився. Каже: "Передай мамі, щоб привезла дітей до мене. Я ж з ними не попрощався".

Зараз ви читаєте новину «Олексій Костюк повісився у райвідділі міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі