пʼятниця, 21 березня 2008 07:07

Олександра Малинського убили з другої спроби

Автор: фото із домашнього архіву Тетяни Сингаївської
  Київський мільйонер Олександр Малинський із дружиною Мариною в одному зі столичних ресторанів. Чоловік дуже кохав дружину, називав її ”моя кукушечка”
Київський мільйонер Олександр Малинський із дружиною Мариною в одному зі столичних ресторанів. Чоловік дуже кохав дружину, називав її ”моя кукушечка”

Торік 27 вересня тіло столичного бізнесмена Олександра Малинського, 42 роки, із двома кульовими пораненнями в голову знайшли біля його квартири на вулиці Гоголівській, 49. Того ж дня за підозрою у вбивстві затримали його 26-річну співмешканку Марину Венцковську та її знайомого Івана Странніка, 31 рік.

Олександр Малинський був громадянином США. У Києві мешкав з 1995 року. Був співзасновником ресторанів "Три кити" на Львівській площі, "Ранчо" на Обухівській трасі та "Купідон", що на Оболоні. Із Мариною прожив 7 років. Їхньому синові Михайлу — 4, доньці Камілі — рік. Жінка працювала заступником директора ресторану "Три кити".

Кілька тижнів тому справу про вбивство почав слухати Апеляційний суд Києва. На лаві підсудних — Марина та Іван. На засідання жінка одягла червону куртку й короткі брюки із блискучими застібками, пишне волосся зібрала у "хвіст". Іван — коротко стрижений, у чорній куртці. Між собою перешіптуються, свідчити відмовляються. Марина запевняє, що зізнання написала під тиском. Страннік каже, що убив, коли захищався.

Головуючий Петро Мацелюх зачитує покази. Підсудні убили Малинського із другої спроби. Спочатку намагалися отруїти. Марина хотіла підмінити чоловікові пігулки для схуднення на героїн, щоб потім вказати на передозування. Знайомим розказувала, що Олександр — наркоман. Але Іван не знайшов героїну, тому Малинському підсунули знеболювальне "Кетанов".

— Від таблеток чоловік не вмирав, — казала Венцковська на слідстві. — Тому ми вирішили його вбити.

Іван поїхав в село до діда і взяв там мисливську рушницю. Марина винайняла на кілька днів квартиру, де Страннік зробив обріз. Купили гвоздики, загорнули в непрозору плівку. У букет Іван сховав зброю.

— Сашу я чекав біля ліфта, — каже Страннік. — Коли він вийшов з кабіни і побачив мене з рушницею, встиг лише сказати: "Ах, ти..."

Перша куля влучила Малинському в голову. Та він ворушився, тому Страннік вистрелив удруге.

Матір"ю Марина була поганою. Втекла з роддому наступного дня після народження доньки

Марина Венцковська родом із міста Красний Луч Луганської області. У 16 років із матір"ю Тетяною переїхали до Києва.

— Вона працювала стриптизеркою в ресторані "Будапешт", — розповідає 50-річна Майя, сестра Олександра Малинського. — Була також дівчиною за викликом. Так і познайомилась із Сашею, у 18. Ми всі знали про це. Але жаліли невістку. Та й брат не звертав на її минуле уваги.

Майя живе в Сполучених Штатах Америки. До Києва приїхала після смерті брата. Хоче забрати племінників, оформити над ними опікунство.

— Матір"ю Марина була поганою, — каже Майя. — Втекла з роддому наступного дня після народження Каміли. А Саша любив її й довіряв, називав "моя кукушечка". Вона мала все, чого тільки бажала. Та їй захотілося забрати все.

За рік до смерті Малинський подарував дружині два будинки під Києвом, трикімнатну квартиру в центрі міста, переписав 25% акцій свого найбільш прибуткового ресторану "Ранчо".

Іван Страннік раніше двічі був одружений. Старшій доньці Діані від першого шлюбу сім років. Від другої дружини має 5-річну доньку Марію та сина Тараса, 11 місяців. Працював два роки дизайнером одного з ресторанів Малинського. Там і познайомився з Мариною.

— Я не знала, що Ваня зустрічається з Мариною, — плаче на суді його мати Надія Слободяник. — Його змусили піти на вбивство. Іван дружив із Малинським.

Мати Венцковської захищає доньку. Запевняє, що бізнесмена вбили конкуренти, а підставили Марину. А зізнання, мовляв, слідчі "вибили".

Наступного тижня слухання триватимуть. Марині та Іванові загрожує довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Малинського убили з другої спроби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі