пʼятниця, 23 листопада 2007 07:09

Олександр Ровний украв три мільйони гривень

На сім років позбавили волі з конфіскацією майна 36-річного Олександра Ровного із села Пухівка Броварського району Київщини. Менш ніж за рік він обікрав три столичні банки. Усього поцупив понад 3 млн грн.

Уперше чоловік пограбував банк позаторік. Тоді з індивідуального сейфа одного з клієнтів зникли 294 тис. грн. Охорона не помітила жодних грабіжників. Згодом так само підозріло пропали 35 тис. грн у клієнта іншого банку. Потім спустошили ще один сейф. Охоронці поскаржилися міліції, однак пограбування не припинилися. Одного разу зникли 835 тис. грн.

Спіймали Ровного у травні 2006-го. Він розповів, як обкрадав банки.

— Усюди є сховища зі спеціальними скриньками, — кажуть правоохоронці. — Це індивідуальні сейфи, які орендують клієнти. Зберігають у них гроші, коштовності, цінні папери. Сейфи закриваються. Є два ключі. Один віддають клієнтові, другий залишається в банку.

Клієнти можуть приходити до банку, забирати гроші, працювати з паперами. Для цього показують спеціальний документ на оренду. Разом із банківським працівником ідуть до сховища, одночасно вставляють два ключі й сейф відмикається. Потім людину залишають наодинці зі скринькою, а сховище закривають ззовні. У деяких банках клієнта з сейфом заводять до спеціальної кімнати. Час роботи не обмежують, відеоспостереження не ведуть.

Олександр Ровний жив у котеджі в селі Пухівка, їздив на новому "мерседесі" люкс-класу, хоч офіційно був безробітним. Співмешканка також не мала роботи. Олександр орендував сейфи лише в тих банках, де клієнта залишають у загальному сховищі. Коли був сам, за допомогою спеціального ключа відкривав скриньки клієнтів і забирав гроші.

У лютому 2007-го Солом"янський райсуд столиці постановив позбавити Олександра Ровного на п"ять років волі з відстрочкою покарання на три роки.

— Однак ми оскаржили вирок, — каже Ігор Шереметьєв з прокуратури Києва.

Апеляційний суд збільшив термін до семи років.

Нині Ровний перебуває в Лук"янівському СІЗО N13.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Ровний украв три мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі