вівторок, 21 травня 2019 07:35

Олександр Присяжний розстріляв родину фермерів

На світанку 9 травня у селі Шипинки Барського району на Вінниччині розстріляли фермерів 47-річного Едуарда і 42-річну Юлію Тичуків. Вбите подружжя знайшли працівники господарства.

У вбивстві зізнався 29-річний Олександр Присяжний, родом із села Міжлісся. Його арештували 16 травня.

— Затримали на ринку в сусідній області, — говорить 52-річний Олександр Цимбалюк з обласної поліції. — Він привіз туди яблука. Не вірив, що його знайдуть так швидко.

Олександр Присяжний не знав подружжя Тичуків. Мали лише спільних друзів. Від них почув, що у фермерів є гроші, бо продали торішній урожай яблук.

— Убив суто заради грошей. Під час затримання так і сказав: "Мав великі борги, які треба було віддавати. У мене не було вибору: якби не я, то мене, — розповідає Цимбалюк.

Олександр Присяжний розстріляв Едуарда і Юлію Тичуків із двох власних рушниць — гладкоствольної і нарізної. Це була незареєстрована зброя. Нею любив полювати. Вбивство зняли камери відео­спостереження.

О п'ятій ранку Едуард Тичук вийшов у халаті покурити. В цей момент у двір зайшов чоловік у балаклаві та військовій формі. Вистрелив у господаря будинку. На крик вибігла дружина. Нападник вистрелив їй у потилицю. Куля пройшла навиліт.

— Живим лишився лише батько загиблої — Володимир Гонта. Він не чув пострілів. Мав проблеми зі слухом і на ніч вимкнув слуховий апарат, — говорить Вадим Кобзар із Нацполіції у Вінницькій області.

Після вбивства Присяжний зайшов до будинку. Виніс на плечах сейф, загорнутий у покривало. Рушив до своєї "дев'ятки", яку залишив за селом. По дорозі викинув рушниці в чагарники.

— Розповів, що сейф виявився важким. Дорогою його розстріляв. Гроші загорнув у рядно. Скільки їх було, з'ясувати нам не вдалося. Це знали лише загиблі. Родичі говорять, що було чимало валюти. Затриманий стверджує, тільки гривні — 1 мільйон 300 тисяч, — каже Кобзар. — У його машині ми знайшли майже 300 тисяч гривень. Коли оглядали сейф, то в іншому відділі виявили ще 700 доларів.

Олександр Присяжний працював охоронцем ставка Чернятинського коледжу Жмеринського району та підробляв вантажними перевезеннями.

— Знайомі кажуть, мав запальний характер. Постійно намагався розвивати якийсь бізнес, шукав грошей. Жив із дружиною у місті Бар. Виховували 2-річного сина, — додає Олександр Цимбалюк.

Фермери Тичуки із 2003-го вирощували яблука. Щотижня продавали вантажівку фруктів. За кілька місяців до трагедії вирішили продати бізнес і змінити роботу.

— Вони тяжко працювали. Жили заможно, але й іншим помагали. Наших людей брали на сезонні роботи, — говорить односельчанка 65-річна Ніна Іванова. — Кажуть, вони хотіли виїхати. За бізнес просили 2–3 мільйони доларів.

Шлюб із Юлією для Едуарда Тичука — третій. Разом прожили вісім років.

Поховали фермерів у суботу 11 травня. Олександ­рові Присяжному загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Присяжний розстріляв родину фермерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі