вівторок, 09 листопада 2010 02:15

Олександр Бернадський скалічив восьмикласницю

 

Другий рік 15-річна Світлана Стрельбіцька з міста Ізяслав Хмельницької області шкутильгає. Її збив машиною 34-річний Олександр Бернадський, заступник начальника Замкової виправно-трудової колонії №58.

— Раніше Свєта була дуже активна, получала по фізкультурі 10–12 балів, — каже 35-річний Валентин Нечай, учитель фізкультури Ізяславської школи №5. — Тепер звільнена з мого уроку.

Зранку 21 жовтня 2009 року восьмикласниця Світлана їхала в школу. Щойно вийшла з маршрутки, як на неї налетіла "Лада 21099" Бернадського.

— Переїхала через ногу, ударила в бедро, — згадує постраждала. — Потім вийшов чоловік. Сказав, що завезе у лікарню. Я боялася сідати до нього.

Подруги завели Світлану до школи. Класний керівник викликала "швидку". У лікарню приїхала мати.

— Ми зробили рентген, — розповідає Антоніна Стрельбіцька, 38 років. — Але знімка не побачили. Його забрала Лариса Бернадська, жінка того водітєля. Я до травматолога. А вони вже разом дивляться знімок. Доктор сказав, що донька відлежиться два дні і все пройде. Бернадська просила у міліцію не звертатися, щоб чоловіка не уволили.

Світлана пішла додому. Через біль ніч не спала, нога спухла. Наступного ранку знову прийшла у лікарню.

— Ідемо, а медсестра з хірургії: "А чого це ви не в гіпсі, у вас же перелом. Я бачила запис рентгенолога". Ми поїхали в Шепетівку. Там зразу поставили діагноз: перелом кістки лівої стопи. Судмедексперт оцінив ці травми як середньої важкості.

Кримінальну справу щодо водія не порушили. Штрафу він теж не платив. Машину на штрафмайданчик не забирали. Міліціонери мотивували це висновком обласного бюро судмедекспертизи. У ньому йдеться, що Світлана перелому не отримувала, а має вроджені вади.

— Це понятно, бо наш начальник слідчого відділу дружить із заступником начальника обласної судмедекспертизи, — говорить Антоніна.

Однак про перелом кажуть лікарі Рівненської обласної дитячої лікарні і Шепетівської міської. Стрельбіцькій робили операцію. Тепер її документи у Київському бюро судмедекспертизи.

— Якщо Київське СМЕ дасть висновок, що травми дівчини середньої важкості, стосовно Бернадського порушать справу, — запевняє Володимир Кобзарук, слідчий по автомобільних аваріях Хмельницької обласної міліції.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Бернадський скалічив восьмикласницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі