четвер, 12 лютого 2009 18:19

Олега Анощенка міліціонери спалили живцем

Апеляційний суд Донецької області почав слухання справи двох міліціонерів і таксиста. Їх звинувачують у квартирному шахрайстві, викраденні й убивстві з особливою жорстокістю.

32-річний Віктор Белей працював оперуповноваженим управління з боротьби з організованою злочинністю. 33-річний сержант Андрій Поліщук там же працював водієм. Третім напарником був таксист Олексій Діджунчі, 26 років.

У грудні 2007-го Белей дізнався, що в однокімнатній квартирі на просп. Комсомольському в центрі Донецька мешкає 49-річна Ірина Лящук.

— Її легко надурити, — казав оперативнику Діджунчі.

Таксист умовив жінку обміняти квартиру на заміський будинок із доплатою. Ляшук погодилася. Написала на Діджунчі доручення. Той продав помешкання Андрієві Поліщуку. Нині експерти оцінюють квартиру у 200 тис. грн. Віктор Белей, як вважають слідчі, керував операціями.

Угоду купівлі-продажу оформили 13 березня 2008-го. Після того жінку із 39-річним співмешканцем Олегом Анощенком вивезли у селище Новий Світ Старобешівського району.

— Олег прийшов до нас десь на початку березня, — згадує родич Анощенка. — "Буду жити в Криму", — хизувався. Думав, що йому обіцяли помешкання у кримському Новому Світі. Потім вернувся в Донецьк у розпачі: "Нас обдурили". Виявилося, їх вивезли в якийсь хлів колгоспу "Левада". Залишили їжі на тиждень, забрали паспорти. Вони повернулися в Донецьк, а в дверях їхньої квартири — нові замки. Олег пішов щось доказувати тим хлопцям і зник. Його обгоріле тіло знайшли під Волновахою (райцентр у Донецькій області. — "ГПУ").

За 10 діб після продажу квартири померла Ірина Лящук. Офіційна версія — серцевий напад. Того ж дня, як вважають слідчі, троє напарників вивезли у лісосмугу Олега Анощенка. Напоїли його, вдарили по голові, облили бензином і підпалили.

Підсудним загрожує довічне ув"язнення. Однак їхній адвокат Сергій Салов вважає, що обвинувачення ґрунтується не на фактах, а на домислах і припущеннях.

Зараз ви читаєте новину «Олега Анощенка міліціонери спалили живцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі