четвер, 17 липня 2008 07:10

Одеситка продала сина за 1600 доларів

Кілька днів шукала покупців для 4-річного сина Максима жителька Одеси 31-річна Любов. 15 липня жінку затримали, коли вона отримала за дитину $1,6 тис. від незнайомця.

Любов — безробітна. Однак на обліку в центрі зайнятості не перебуває. Мешкає в орендованій квартирі в центрі Одеси. Про батька Максима не розповідає.

— Про те, що жінка шукає покупців для  дитини, дізналися працівники кримінального відділу у справах неповнолітніх Хмельницького райвідділу Одеси, — кажуть у прес-службі обласної міліції.

Жінка пояснює: їй набридло доглядати за хлопчиком. Хотіла продати іноземцям, щоб більше ніколи не бачити малого. Любов каже, що не мала грошей на сина. Подальша доля дитини її не цікавила. Максима відправили до притулку. Проти матері планують порушити кримінальну справу за торгівлю людьми. Їй загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Сусіди Любові не вірять, що жінка продала сина з власної волі. Кажуть, дитина завжди була чистою, охайною, доглянутою.

Максим — другий син Любові. Першого вона народила сім років тому й залишила в пологовому будинку. Згодом хлопчика забрав його батько.

— В Україні таке трапляється рідко, коли батьки продають своїх дітей. Зазвичай у них одна мотивація — гроші,  — каже начальник департаменту боротьби зі злочинами, пов"язаними з торгівлею людьми МВС України Михайло Андрієнко. — Найрезонансніший випадок стався торік — 36-річна Євгенія Шевченко з Кіровоградщини хотіла продати нирку свого чотирирічного сина Максима за 225 тисяч гривень. Її засудили до 4 років в"язниці. Хлопчик нині у інтернаті.

Зараз ви читаєте новину «Одеситка продала сина за 1600 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі