пʼятниця, 09 лютого 2018 07:30

Обом учасникам аварії в Харкові продовжили арешт

Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід для 20-річної Олени Зайцевої та 49-річного Геннадія Дронова. Лишатимуться під вартою до 7 квітня. Їх підозрюють у скоєнні автомобільної аварії. 18 жовтня торік на перехресті харківських вул. Сумської та Мечникова "Фольксваґен Туарег" Дронова зіткнувся з позашляховиком "Лексус" Олени Зайцевої. Від удару її авто відкинуло в натовп людей. Шестеро загинули, п'ятеро скалічилися.

За висновками слідства, Олена Зайцева виїхала на перехрестя на жовтий сигнал світлофора зі швидкістю понад 80 км/год. Дронов також почав рух на жовте світло, її авто не помітив. В обвинувальному акті немає згадок про опіати (наркотичні речовини, що впливають на центральну нервову систему. — ГПУ), які виявили в організмі Олени після аварії. У прокуратурі підтвердили, що наркотичного сп'яніння підозрюваної вони довести не змогли. Також для неї визначили пом'якшувальні обставини — щире каяття та добровільне відшкодування збитків потерпілим.

— Експерти не змогли визначити кількість опіатів та їх вплив на швидкість реакції Зайцевої, хоча всі експертизи є, — каже 32-річний Сергій Перепелиця, адвокат Дронова. — Також в акті вказана швидкість автомобіля "Лексус" — не менше 80 кілометрів. Але скільки це — 120 чи 200 — не уточнено. Це суттєва складова.

Три родини загиблих — 28-річної Ніни Кобесової, 46-річної Алли і 19-річної Анастасії Сокол, Наталії Умаєвої, 46 років, подали цивільні позови на відшкодування моральних збитків — 1 млн грн кожен.

Розгляд справи по суті відбудеться 19 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Обом учасникам аварії в Харкові продовжили арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі