середа, 19 березня 2008 07:12

Обкрадені села злодії позначали рисочками

Із грудня минулого року сільгосппідприємства Чернігівського району обкрадали кілька чоловіків. Вони вдиралися на склади, забирали запчастини до тракторів, комбайнів і автомобілів. Також  усе, що можна здати на металобрухт. За попередніми підрахунками, майна викрали на 100 тис. грн. 8 березня злочинців спіймали.

— Затримали сімох, трьох ще шукаємо, — каже начальник Чернігівського райвідділу міліції Сергій Бондар, 41 рік. — Усі вони сусіди або друзі. Найстаршому, ватажку з Чернігова на прізвисько Чорний, 36 років. Раніше його вже засуджували. Наймолодшому — 14 років.

Нападники пограбували склади в селах Мохнатин, Боромики, Черниш. Їздили автомобілями "рено" і ВАЗ-2106.

— Ми довго не могли їх вирахувати, бо вони міняли машини, — розповідає Сергій Бондар. — Кожен із членів банди мав свої обов"язки, отримували по-різному. Водію платили 200 гривень, вантажникам — по 100. Крадене збували наступного дня, частину залишали в гаражах. На їх совісті 15 крадіжок.

Злодіїв спіймали на складі у Мохнатині. Туди вони навідувалися вчетверте. Перед тим правоохоронці протягом кількох тижнів влаштовували засідки. У грабіжників вилучили карту району, де рисочками були позначені села. Біля деяких стояло по кілька поміток.

Нині Чорний і компанія перебувають у ізоляторі тимчасового утримання, їхні машини стоять на штраф-майданчику райвідділу міліції. Днями суд має вирішити, кого на час слідства переведуть до СІЗО, а кого відпустять на підписку про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Обкрадені села злодії позначали рисочками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі