Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 07:07

Нотаріус видавав доручення від імені померлих

— Приїжджають до мене незнайомі люди й кажуть: "Виселяйся!" — сумчанин Олександр Харченко згадує липневий вечір. — Мовляв, вони — нові власники моєї хати. Купили в якогось Євгенія Сушка.

Харченко мешкає на вул. Заливна, 54. Подвір"я — на березі річки Псел, неподалік центру. Приватний будинок має два входи. Одна частина належала бабусі Олександра Парасковії Тихенко. Жінка померла 19 років тому, її частину успадкували родичі. Інша належить Івану Зінченку. Чоловік помер торік. Родичі не встигли оформити спадок.

Незнайомці показали Олександрові доручення. Начебто його бабуся та сусід доручили продати свої частини хати. Оформлені вони були 2008 року. Харченко поскаржився до прокуратури.

— Ми затримали 40-річного нотаріуса, — розповідає слідчий Зарічної районної прокуратури міста Сум Сергій Шелудяков.   — Доручення від господарів будинку він засвідчив у січні та лютому 2008-го.

Нові власники знайшли будинок через агентство нерухомості. За хату та подвір"я заплатили 275 тис. грн.

Нотаріус вини не визнає. Запевняє, що Парасковія Тихенко й Іван Зінченко приходили до нього особисто. Показували паспорти. Нині він чекає вироку суду в слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Нотаріус видавав доручення від імені померлих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути